ANNONS FRÅN HITACHI ENERGY

Hållbarhet inifrån och ut - Hitachi Energy rekryterar 1000 nya medarbetare

Sara Funke, Business Engagement Leader på Hitachi Energy.

Energibranschen är het, bokstavligt och bildligt talat. Den pågående energiomställningen och elektrifieringen av samhället ger upphov till nya möjligheter och spännande projekt. I centrum av den här utvecklingen står Hitachi Energy som det kommande året står inför en rekrytering av 1000 nya medarbetare, bara i Sverige. Medarbetare som tillsammans driver utvecklingen mot en hållbar framtid.

Publicerad Uppdaterad

Att vara en hållbar arbetsgivare innebär en mängd olika saker. Och sanningen är att vem som helst inte kan bära upp titeln. För att vara en hållbar arbetsgivare bör begreppet genomsyra allt arbete i verksamheten, inifrån och ut.

Sara Funke är Business Engagement Leader på enheten HVDC (High-voltage direct current) inom Hitachi Energy, där hon och hennes kollegor arbetar med produkter och tjänster som möjliggör en koldioxidneutral framtid.

– Vi står inför en mycket spännande resa, både som samhälle och som organisation. Vårt stora rekryteringsbehov är ett bevis på att den verkliga omställningen är här. Det har talats om den i många år. Men nu händer det på riktigt och verksamheter som vi, som jobbar med att möjliggöra omställningen till förnybar energi, växer så det knakar – det är otroligt inspirerande, säger Sara.

Enade bakom ett samhällsviktigt uppdrag

Inom HVDC, där Sara och hennes kollegor befinner sig, jobbar man med att möjliggöra stabilisering av elnät, effektiv överföring av stora mängder el över långa avstånd, integrering av förnybara energikällor och sammanlänkade nät. Något som i sin tur öppnar upp för nya hållbara överföringslösningar.

– Det jag gillar med mitt jobb är att det inte bara är ett jobb, utan här får jag vara med och bidra till något större, vi gör samhället bättre. Vi har till exempel ett projekt där vi kopplat samman nätet i Frankrike och England och enligt kundens beräkning kommer det minska CO2-utsläppen med 300 000 ton per år. Det motsvarar ungefär 65 000 bilar som man skulle plocka av vägen. På ett enda projekt, på ett enda år. Dessutom har det under det första året minskat utsläppen mer än vad det ”kostat” i utsläpp att bygga själva länken.

Just nu pågår också bygget av världens största havsbaserade vindkraftpark, Dogger Bank i Nordsjön, som kommer generera el motsvarande 5 % av Storbritanniens elbehov. En vindkraftspark som varken hade varit kostnadseffektiv eller hållbar utan HVDC-lösningar från Hitachi Energy. 

– Vi har ett samhällsviktigt uppdrag och HVDC är idag en förutsättning för att lyckas med en storskalig grön energiomställning. Vi har många betydelsefulla projekt, ytterligare ett exempel är sammankopplingen av elnätet i Norge och England som möjliggör ett samarbete i energiförsörjningen mellan de två länderna. När det blåser mycket i England kan vi överföra det till Norge och vice versa kan vi överföra energi från vattenkraften i Norge till England för att kompensera när England har underskott, berättar Sara.

Utveckling med individen i fokus

Sara och teamet har många projekt igång, och fler på ingång. Omställningen mot ett mer hållbart samhälle gör att länder, företag och regioner satsar miljarder på utbyggnad och stabilisering av elnätet. 

– Vi jobbar i en utmanande och högteknologisk industri. Vi är i teknikens framkant och behöver fortsätta att vara innovativa. Därför satsar vi mycket på att utveckla våra medarbetare så att de får den kompetensen de behöver. Vi har olika interna utbildningar, talangprogram, engineering camps och traineeprogram. Hos oss är det viktigt att alla ska känna att de kan utveckla sin karriär åt det håll de vill, oavsett om det leder mot en roll som specialist, projektledare eller chef.

Hitachi Energy är dessutom en organisation med stor mångfald. I Sverige jobbar medarbetare från 60 olika länder med ett gemensamt mål - att möjliggöra en hållbar energiomställning.

– Våra projekt finns över hela världen och därför är mångfalden hos oss en styrka utöver det vanliga. Det gör oss mer innovativa och nytänkande och så hjälper det oss med förståelse för de länder vi arbetar i och deras olika kulturer. Det är häftigt att se att så många av mina kollegor har valt att lämna sina hemländer för att flytta hit, enbart för att få jobba med vår världsunika teknik. Kraften och kompetensen som finns här är enorm, avslutar Sara.

Hitachi Energy ska under det kommande året rekrytera 1000 nya personer i Sverige inom alla områden, men med extra fokus på ingenjörsverksamheten. Variationen av tjänster är lika bred och projekten likaså – allt ifrån laddlösningar för tunga transporter, till att öka elkvaliteten i industrier till stora överföringsprojekt med både AC och DC.

Vill du vara med och påverka i den största omställningen hittills? Hitta din nya utmaning hos Hitachi Energy!

Annonsinformation

Detta är en annons. Den är inte skriven av Ny Tekniks redaktion. I det fall du har synpunkter på annonsens innehåll, vänligen vänd dig till annonsören.

Önskar du annonsera eller komma i kontakt med Ny Tekniks kommersiella redaktion? Skicka ett mail till agency@nyteknikgroup.se