ANNONSSAMARBETE MED ...

Globalt samarbete i tvärfunktionella team

Hannafia Spånberg, Manager System Control & Software (t.v.) och Alexandra Nafari, produktledare för elektrifieringsprodukter, eDM, Electric Drive Modules (t.h.). Foto: Sandra Henningsson

För att nå målet och visionen att uppfinna och utveckla rena och energieffektiva system för framdrivning av morgondagens fordon, behövs kreativa och drivna ingenjörer med entreprenörsanda.

Publicerad

– Vi jobbar brett med framdrivningskomponenter för hybrider och rena elbilar. Det är typiskt en kombination med elmotor, omriktare och transmission med olika effekt-och momentnivåer. BorgWarner har tagit tydliga steg mot elektrifiering och har nu både elmotor kompetens och kraftelektronik in-house, säger Alexandra Nafari, produktledare för elektrifieringsprodukter, eDM, Electric Drive Modules.

BorgWarner som är ett globalt bolag med cirka 29 000 anställda, utvecklar och tillverkar system och komponenter till världens största fordonstillverkare och Borg Warner i Landskrona är en del av PDS, PowerDrive Systems. – System vi jobbar med för hybrider är typiskt mindre motorer och elektronik på 48V tillsammans med transmission. Vi har flera system i P0-P5 installation för att reducera CO2 utsläpp.

Teknikutveckling och innovationer i framkant kräver rätt kompetens. På BorgWarner arbetar man som leverantör till fordonsindustrin med hårda deadlines, vilket skapar en atmosfär med högt tempo och drivna medarbetare.

– Vi letar alltid efter systemutvecklare och ingenjörer. Entreprenörssjälar passar bra i vår miljö. I våra projektet arbetar vi alltid i tvärfunktionella team där exempelvis, inköp, logistik och ingenjörer ingår. Ska man skapa en komplex produkt behövs ett team med all kompetens samlad, säger Hannafia Spånberg, Manager System Control och Software.

Att ha trevliga kollegor, kul på jobbet och att lyckas som team är faktorer som inspirerar i arbetet. Hannafia Spånberg lyfter också fram möjligheten att kunna jobba globalt. Det finns tydliga program internt för personlig utveckling och karriärsteg.

– Beroende på vilken roll man har och vilket projekt man arbetar i så kan det både bli kortare och längre resor utomlands. Företaget uppmuntrar rörlighet både mellan länder och olika roller. Just nu rekryterar vi för fullt, fortsätter Hannafia Spångberg. 

I framtiden kommer det vara väldigt viktigt med rätt prisbild, med andra ord att det kommer hybrid- och elbilar som folk har råd att köpa.   – Förutom kostnad är det starkt fokus på verkningsgrad. Det översätts till elkörsträcka eller mindre batteri. Det är detta segment som vi på BorgWarner ser kommer att växa mest. Det tycker jag är väldigt roligt. På BorgWarner har man ett varierande arbete i ett globalt företag med mycket energi i fältet och djup inblick i fordonsvärlden, avslutar Alexandra Nafari.

Läs mer om BorgWarners framtidslösningar HÄR

Om BorgWarner

BorgWarner är en av världens stora leverantörer till fordonsindustrin med anläggningar i 18 länder, omkring 29 000 anställda och omsätter cirka 10 miljarder USD. BorgWarner i Landskrona har ca 450 medarbetare varav drygt 200 arbetar med utveckling. Enbart i Landskrona produceras årligen 1 450 000 AWD system. Med kunder och systerbolag på flera kontinenter, finns goda möjligheter till resor och arbete utomlands.