ANNONS FRÅN SCHUNK

Global lansering av nytt gripdon

SCHUNK är marknadsledare i Europa inom gripdon till industrirobotar och har i dagsläget världens bredaste utbud av dessa. Företagets signum är produkter som är enkla, användarvänliga och med ett brett användningsområde för olika typer av industrier. Deras nya gripdon är inget undantag från detta.

Publicerad Uppdaterad

SCHUNK lanserade för några månader sedan sitt nya Plug & Work program med flexibla och enkelt utbytbara gripdon, anpassade till alla typer av samverkande robotar. Nu lanserar företaget ännu en innovativ produkt som släpps i en stor global lansering. Gripdonet EGH är specifikt framtagen för att passa till alla samverkande robotar från Universal Robots i storleken 3, 5, 10 och 16. EGH är ett helt nytt universellt och certifierat (UR+) servodrivet gripdon för framförallt hantering av små till medelstora arbetsstycken. I linje med SCHUNKs övriga program så är även denna nya produkt otroligt flexibel och fungerar i alla olika typer av applikationer och marknadssegment där man använder samverkande robotar i sin dagliga verksamhet.

EGH gripdonet levereras med två typer av fingerpar - ett fast och ett flexibelt. Det flexibla fingret har två ledande delar vilket gör att man enkelt kan ställa in slaglängden som ligger mellan 0 - 186 mm. Det innebär att de är fritt justerbara och lätta att ställa in helt enligt de individuella krav som applikationen kräver. Programmeringsmöjligheten gör att det även finns möjlighet att förpositionera i applikationer där det är ont om utrymme, vilket gör att det är inte längre nödvändigt att byta fingrar eller hela gripdonet om man behöver ändra arbetsmoment.

Alla komponenter som behövs för installationen ingår i leveransen - allt från mjukvara till insexsnyckel så det är inte helt långsökt att jämföra SCHUNKs nya EGH gripdon med ett platt paket från IKEA. Enkelheten och den snabba monteringen går även den i linje med jämförelsen till möbeljätten.

Installationen är optimerad för att vara så enkel och tidseffektiv som möjligt och tar inte mer än halvtimme att genomföra. Istället för skruvar som ska monteras så har EGH utrustats med ett enkelt fäste som man lätt monterar i adapterplattan. Sedan är det bara att installera mjukvaran och programmera arbetsmomenten som ska göras. Med andra ord är det nog till och med enklare att installera SCHUNKs gripdon än vad det är att skruva ihop en Billy-bokhylla.

För mer information: www.schunk.com