ANNONS FRÅN SAMSUNG

Galaxy S10 har nästa generations mobilkamera

*Tillgänglig på Galaxy S10+. 8MP RGB djupkamera finns endast på Galaxy S10+. Galaxy S10 har tre huvudkameror och Galaxy S10e har två huvudkameror och en selfiekamera.

Med Galaxy S10 presenterar Samsung nästa generations mobilkamera. Telefonen kommer med trippelkamera på baksidan som möjliggör fotografi i vidvinkel och ultravidvinkel samt optisk zoom. Kameran filmar i 4K UHD och styrs dessutom av artificiell intelligens som hjälper användaren att ta proffsfoton utan att vara expert.

Publicerad Uppdaterad

- Galaxy S10 är den första telefonen i S-serien som har tre kameror på baksidan vilket möjliggör utmärkta bilder oavsett situation. Ultravidvinkellinsen möjliggör samma synfält som det mänskliga ögat medan telefotolinsen har en 2x optisk zoom. Huvudkameran kommer med dubbla bländare och justerar ljusinsläppet för bra bilder även i mörker. Den smarta fotoassistenten hjälper också användaren att bli en bättre fotograf och ta bättre bilder genom rekommendationer och automatiska kamerainställningar, säger Andreas Bergqvist, Samsung Sveriges produktchef på mobilsidan. 

Fem linser – som en proffskamera
Galaxy S10 kommer med flera inbyggda kameraobjektiv likt en systemkamera i fickformat. 12MP vidvinkelkameran ger färgstarka och dynamiska vardagsfoton medan 16MP ultravidvinkelkameran har än bredare vinkel och fångar omgivningen med 123 graders synfält. Ultravidvinkelkameran har automatisk linskorrigering för att säkerställa att vidvinkelfoton inte blir förvrängda och möjliggör samtidigt bredare och högre panoramafoton. Galaxy S10 och S10+ har också telefoto-möjligheter för att komma ännu närmare objektet, med 2x optisk zoom.


Läs mer och beställ nya Galaxy S10 här!

AI hjälper till att ta bättre bilder

Galaxy S10 hjälper användaren att ta bättre bilder med hjälp av artificiell intelligens. När kameran används ger telefonen fotoförslag genom avancerad maskinlärning som bygger på riktlinjer från proffsfotografer och analyser av fler än 100 miljoner foton. En smart fotoassistent ger förslag på fotokompositionen och justerar automatiskt bländarläget och andra kamerainställningar för att hjälpa användaren att uppnå det bästa möjliga fotoresultatet. Telefonen varnar dessutom om fotot inte blir bra.

Galaxy S10 tar också bättre bilder i mörker med hjälp av Dual Aperture som gör att kameran släpper in mer ljus. Funktionen finns inbyggd på vidvinkelkameran och hjälper användaren att justera och optimera ljuset innan ett foto tas. I dagsljus kan kameran automatiskt välja att använda F2.4 bländarläge, medan den för samma scen i skymning kanske hade valt F1.5 bländarläge för att släppa in mer ljus och göra ett foto taget i svagt ljus ljusare. Processorn på telefonen kombinerar flera foton tagna i svagt ljus för att skapa ett så skarpt och tydligt foto som möjligt.

Digital videostabilisator för actionvideo

Galaxy S10 är den bästa Galaxy-telefonen hittills för att spela in video, även i snabb rörelse. En digital videostabilisator möjliggör mjuka rörelser och stabila videoinspelningar utan skakningar. Galaxy S10 har liknande inspelningskvalitet som avancerade actionkameror tack vare ultravidvinkelkameran i kombination med prediktiv programvara.

Telefonen är den första Samsung-mobilen som spelar in video i 4K UHD-format. Stöd för HDR10+ och Dynamic Tone Mapping ger fylliga färger och hög kontrast för naturlig färgåtergivning i inspelade videos. Kameran kan även spela in i super slow-motion, med 960 bildrutor per sekund i HD-format.

Läs mer och beställ nya Galaxy S10 här! Telefonen lanserades på svenska marknaden den 8 mars, 2019.

Vill du veta mer om alla kamerafunktioner - läs mer här.

Ultravidvinkel. *Telefotokamera tillgänglig på Galaxy S10 och S10+. *Foton tagna med Galaxy S10+. Funktionen finns också tillgänglig på Galaxy S10 och S10e.
Telefoto. *Telefotokamera tillgänglig på Galaxy S10 och S10+. *Foton tagna med Galaxy S10+. Funktionen finns också tillgänglig på Galaxy S10 och S10e.
F1.5 bländarläge. Släpper in mer ljus för att göra foton i svagt ljus ljusare. *Foto taget med Galaxy S10+. Funktionen finns också tillgänglig på Galaxy S10 och S10e.