ANNONS FRÅN EIZO NORDIC

Flexibla och säkra IP-lösningar på frammarsch

Behovet av trygga miljöer har inneburit att det blir vanligare med kameraövervakning. EIZO:s flexibla övervakningslösningar är mycket efterfrågade tack vare ett säkert och anpassningsbart system, som lätt kan integreras i större VMS-miljöer.

Publicerad Uppdaterad

EIZO är det japanska ordet för bild – det är också EIZO som är namnet på en av världens ledande tillverkare av avancerade bildskärmslösningar.

EIZO har många av sina kunder inom industrin där lösningarna används flitigt för övervakning av processer, maskiner och utsatta arbetsplatser. Den gemensamma nämnaren är önskemålet om en enkel, flexibel och kraftfull övervakningslösning där bildkvaliteten är avgörande. Ricardo Cancino säljansvarig för industri- och säkerhetslösningar på EIZO:

- Det kommer att finnas väldigt många fler kameror i framtiden och då behövs en enkel men kraftfull utrustning som tar hand om kamerabilden. Vårt system är litet och smidigt – som en bok – och kan placeras var som helst. Den skannar själv av nätet i jakt på kompatibla kameror och installerar dessa automatiskt. Man kan också ladda upp en exakt likadan uppsättning kameror till flera enheter, via enhetens USB-port och på så vis få redundans i systemet.

Säkerhetsbranschen är en av de branscher som växer mest i världen. Den övervakning som var otänkbar för bara tio år sedan börjar bli verklighet också i Sverige. Fler och fler kameror installeras numera till exempel vid ingångar till sjukhus och andra allmänna platser.

- Vårt system är dimensionerat för upp till 32 HD-kameror och passar främst för små och medelstora företag som bensinmackar, affärer eller andra platser där du behöver överblick och tillgång till tillförlitlig övervakning. Den kan även passa in som ett slutet back-up system.

En av de stora skillnaderna mellan EIZO:s säkerhetslösningar och konventionella sådana är flexibiliteten, säkerheten och enkelheten i och med att dator eller operativsystem inte behövs.

- Säkerhetsaspekten är ett mycket viktigt skäl. Systemet är slutet och inte beroende av olika operativsystem. Därför är också risken mindre för intrång eller att systemet drabbas av virus. Inom vården är denna egenskap extra viktigt, speciellt när man övervakar patienter i olika pre- eller postoperativa moment, exempelvis.

Många av EIZO:s kunder väljer dess lösningar främst för att de är enkla att installera, är små och därmed tar liten plats i knappa utrymmen. Tokyos tunnelbana är ett sådant exempel där EIZO:s system används tack vare att det är lättplacerat inuti små övervakningskontor.

- Har man åkt tunnelbana i Tokyo vet man att båsarna vid ingångarna är mycket små. Här används vårt system för övervakning bland annat för att det är lättplacerat, avslutar Ricardo Cancino.

FAKTA

EIZO Corporation grundades 1968 och har sitt huvudkontor i Hakusan/Ishikawa, Japan. EIZO representeras av sina regionala kontor och exklusiva säljpartner i över 80 länder. Det nordiska kontoret har funnits i över 27 år med eget lager och serviceverkstad. De lokala kontoren ger närhet till kunder och möjliggör snabb leverans av avancerade monitorlösningar med omfattande service och anpassningar. EIZO har för närvarande mer än 2300 anställda över hela världen. Företaget är noterat på Tokyo-börsen.