ANNONS FRÅN FESTO

Energi-, miljö- och kostnadsmedveten produktion för framtiden

Festo erbjuder energikartläggning av tryckluftssystem enligt ISO 11011.

Kostnadseffektiv och miljömedveten produktion har idag stort fokus, och sedan 2014 finns det lagkrav (2014:266) på att stora företag skall utföra energikartläggning (EKL) minst vart fjärde år.

Publicerad Uppdaterad

Energikartläggningen av företagets totala energiförbrukning omfattar byggnader, verksamheter, transporter, och ingår också som en del av miljö- och energiledningssystem enligt ISO 14001 eller ISO 50001. Energikartläggningen ska ge åtgärdsförslag på kostnadseffektiva åtgärder som reducerar energianvändningen och minskar energikostnaderna. Målet är att bli 20% energieffektivare till år 2020.

När det gäller energikartläggning av en verksamhet så kan ett alternativ vara en detaljerad kartläggning av tryckluft enligt ISO 11011. Festo erbjuder en certifierad ”Pre Audit” enligt ISO 11011.  En ”Pre Audit” tar vanligtvis en dag på plats hos kunden att genomföra. Under denna dag granskas genereringen av tryckluft, distributionsnätverk, förbrukning och luftkvalité. Resultatet av denna analys sammanställs och dokumenteras enligt ISO11011, och rapporten presenteras både skriftligen och muntligen på plats hos beställaren.

Det är en sak att granska en befintlig anläggning, men det bästa är att tänka energieffektivt redan vid nykonstruktion, och bygga in framtidssäkra lösningar. Enklast är att vända sig till en leverantör inom industriell automation som har kunskap och erfarenhet av både elektriska och pneumatiska rörelser, vilket gör teknikvalet neutralt. Dessvärre går det inte att generellt svara på vilken teknik som är mest energieffektiv, utan det är applikationen i sig som avgör vilken teknologi som är bäst lämpad. Faktorer som påverkar är om driften har fler uppgifter än att klämma och låsa fast ett objekt, möjlighet att positionera fritt och flexibelt, eller långa slag, hög hastighet och korta cykeltider. Festos erfarenhet säger att en kombination av elektriska och pneumatiska rörelser oftast är det optimala valet. En central fråga är också att dimensionera de elektriska och de pneumatiska rörelserna korrekt. Besparingar på upp till 35% av tryckluftförbrukningen kan uppnås om man går ner en cylinderstorlek.

Slutresultatet är således beroende av hur hela rörelse- och positioneringscykeln ser ut, det vill säga applikationsberoende. För en total kostnadsjämförelse krävs dock mer än ovanstående då aspekter så som komponentkostnad, installation och underhåll måste tas med i bilden.

Kraven på en energi-, miljö- och kostnadsmedveten produktion kommer inte att minska i framtiden och det är därför viktigt att redan idag börja arbeta med dessa frågor. Festo är övertygade om att de företag som tagit dessa frågor på allvar tidigt, och anpassat sin produktion, kommer att ha en klar konkurrensfördel mot konkurrenter som inte har gjort det.

Vill du veta mer om inom detta område rekommenderats ett besök i Festos monter på mässan Elmia Automation den 15-18 maj.

Läs mer: Festo Energy Saving Service

Läs mer: Elmia automation 15-18 maj