ANNONS FRÅN SWEDAC

Experter sökes – vad är DU bäst på?

Swedac söker experter inom många olika sakområden för konsultarbete som teknisk bedömare. Är du expert inom ditt område? Tveka inte att ta chansen.

Oavsett vad svaret är, är Swedac rätt säkra på att de behöver dig. Swedac söker experter inom många olika sakområden för konsultarbete som teknisk bedömare. Är du expert inom ditt område? Tveka inte att ta chansen.

Publicerad Uppdaterad

Swedac kontrollerar efterlevnaden av krav på kvalitet och säkerhet i syfte att underlätta för varor och tjänster att fritt röra sig över gränserna och är nationellt ackrediteringsorgan för Sverige. Myndigheten samordnar även den svenska marknadskontrollen och har ansvar i frågor som rör mätinstrument och ädelmetall. Inom samtliga områden har Swedac internationella uppgifter. Instruktion och regleringsbrev från regeringen samt lagstiftning och överenskommelser inom Europa och globalt styr myndighetens verksamhet. Swedac hör till utrikesdepartementet och rapporterar till Utrikeshandelsminister och minister med ansvar för nordiska frågor.

Lämna anbud

Vad går rollen som expert hos Swedac ut på?

Som teknisk bedömare hos Swedac granskar man som expert specifika uppgifter i samband med ackreditering. Du står för kunskapen inom det område som bedömningen avser. Du bidrar till ett fungerande samhälle och att ackrediterade aktörer uppfyller samma krav, förutsättningar och nivå i sitt arbete. Uppdragen kan variera både gällande tid och plats. Som teknisk bedömare får du se olika delar av Sverige, träffa många olika människor samt möjlighet att fördjupa din kompetens. Arbetet är självständigt och opartiskhet är ett ledord.

Swedacs verksamhet omfattar såväl bedömning inför ackreditering som tillsyn av ackrediterade organ. Vid dessa bedömningar använder Swedac sig delvis av externa bedömare/experter vilka granskar de ackrediterade organen.

Swedac kommer att upphandla en ”pool” av bedömare för framtida bedömartjänster. De bedömare som kommer att anlitas ska kunna göra bedömningar av det ackrediterade organets förutsättningar för uppfyllande av ackrediteringskrav. Bedömningar sker vanligtvis där det ackrediterade organets verksamhet bedrivs. Bedömningar på distans kan också förekomma.

Uppdragen kan utföras av dig som är anställd, driver eget företag, arbetar på myndighet eller som privatperson. Förfrågningar skickas ut i god tid före ett uppdrags startdatum och Swedac skickar ut avrop där det framgår vad vi har kommit överens om. Uppdragens längd kan variera mellan 1 och 20 dagar per år.

Swedac söker experter inom följande kompetensområden:

  • Miljö- och livsmedelsanalys
  • Provningslaboratorier
  • Medicin
  • Kalibrering
  • Kontrollorgan
  • Certifieringsorgan
  • Anmälda organ
  • Arrangörer för kompetensprövning
  • Kontrollformer
  • Bedömningsledare

Anbud ska vara Swedac tillhanda senast fredagen den  4:e juni 2021.

För att ta del av komplett upphandlingsdokumentation, frågor & svar och lämna anbud måste inloggning ske i upphandlingsverktyget.

För att lämna anbud till Swedac behöver du skapa ett leverantörskonto i TendSign Mercell TendSign Upphandlingsverktyg. Lämna anbud.

Annonsinformation

Detta är en annons. Den är inte skriven av Ny Tekniks redaktion. I det fall du har synpunkter på annonsens innehåll, vänligen vänd dig till annonsören.

Önskar du annonsera eller komma i kontakt med Ny Tekniks kommersiella redaktion? Skicka ett mail till agency@nyteknikgroup.se