ANNONS FRÅN ERICSSON

Ericsson rekryterar i Göteborg - letar efter framtidens innovatörer

Julia Jansson klev in på Ericsson första gången för 2,5 år sedan som nyexaminerad civilingenjör i elektroteknik. Ett år senare började hon på Ericssons globala karriärsprogram. Foto: Privat

Att arbeta på Ericsson innebär att du är mitt i händelsernas centrum, mycket av framtidens utveckling inom konnektivitet och mobilitet startar just här. För många innebär det en resa i såväl kunskap som genom affärsområden och länder. Nu växer Ericsson i Göteborg och rekryterar en mängd olika roller till det dynamiska Lindholmen.

Publicerad Uppdaterad

Ericssons kontor på Lindholmen är minst sagt imponerande. Där flödar ny teknik, innovativa lösningar och kunskap fritt i de stora, öppna och ljusa korridorerna. Julia Jansson, Mirac Günes och Patrik Johansson sitter på olika roller i företaget, har olika erfarenheter och studiebakgrunder men är trots det överens om anledningen till att de sökte sig till Ericsson - utvecklingsmöjligheterna.

- Jag är utvecklare i botten och idag sitter jag på en dubbel roll som cloud native developer / 5G-arkitekt. Kunskapsdelning jag kom att möta in-house på Ericsson har varit väldigt givande, säger Patrik. När jag först sökte mig till Ericsson så var jag väldigt nyfiken på möjligheten att arbeta utomlands. Sedan jag började har jag jobbat i New York, San Francisco, Montreal och Shanghai, vilket också har varit givande.

“Jag är med och sätter standarden för framtiden, här och nu”

Julia Jansson klev in på Ericsson första gången för 2,5 år sedan som nyexaminerad civilingenjör i elektroteknik. Ett år senare började hon på Ericssons globala karriärsprogram.

- Under min tid som utvecklare fick jag verkligen upp ögonen för komplexiteten vi har på Ericsson och Packet Core. Jag blev fascinerad över alla skarpa personer som ligger bakom den teknik som vi tar så mycket för givet i vardagen. Jag ville lära mig mer om samarbetet som ligger bakom och därför sökte jag mig till det globala karriärsprogrammet, säger Julia.

Det globala karriärsprogrammet är ett program på Ericsson som ger medarbetare möjligheten att testa på olika ledarskapsroller och vidareutbildningar både nationellt och internationellt inom Ericsson. Karriärsprogrammet är en av de satsningar Ericsson tagit fram för att göra det möjligt att utforska olika områden och roller. Julia menar att rotationerna ytterligare har ökat hennes intresse och motivation.

- Det är väldigt motiverande. Jag har fått se Ericsson från flera olika perspektiv. Vi är i en fas av att lansera något nytt och det är spännande att få vara med på resan. Jag är med och sätter standarden för framtiden här och nu, berättar Julia.

Ericsson växer och anställer mängder av personer 2021, bland annat utvecklare, testare samt linjechefer. Vill du följa med på resan? Sök här!

En plats för dig som gillar att innovera

För Mirac Günes, civilingenjör inom datateknik, som idag jobbar som Solution Development Engineer, var det potentialen i ett globalt branschledande företag som först lockade honom till Ericsson.

- Jag visste att Ericsson är världsledande i sin bransch inom ICT. Det som lockade mig var att få jobba med state of the art teknologi. Det är spännande att få arbeta med något som är så aktuellt och populärt. Sedan jag började har jag jobbat med 5G och nu på sistone 5G i samband med Cloud native computing, det har varit väldigt givande, säger Mirac.

För Mirac har även friheten kring innovation och den enkla tillgången till vidareutbildning varit en viktig anledning till att han sökt sig till och stannar på Ericsson.

- Vi är många här som får nya idéer eller har projekt vid sidan av som vi jobbar på och här kan man även få realisera dem. Vi har till exempel Ericsson Garage, en dedikerad kontorsyta i byggnaden där man kan jobba med olika innovationer. Det kan vara en drönare som kontrolleras med 5G, eller ett smart AI system som övervakar bikupor för att öka produktionen av honung. Då och då har vi hackathons där man får testa sig fram till lösningar och det är verkligen utvecklande, säger Mirac.

Med fokus på den personliga utvecklingen

Mirac har precis som Julia och Patrik under sin tid på Ericsson deltagit i olika projekt och utbildningar.

- Det finns många möjligheter för den som vill lära sig mer och utvecklas. Vi har virtuella campus och plattformar där du kan få certifieringar och fullborda olika kurser. Jag har själv gått kurser i bland annat cyber security och ledarskap. Det märks generellt bland interna ledare på Ericsson att företaget satsar på utbildningar. Alla är väl rustade för ledarrollerna, säger Mirac.

- Det är lite av normen här att man regelbundet träffar sin närmaste chef och pratar med varandra om möjligheter och utveckling. Det ger en chansen att utvecklas i den riktningen man själv vill. Det är modernt, förr var utvecklingsvägarna linjära, men nu är möjligheterna oändliga för att lära sig nya saker och tackla nya roller, förklarar Patrik.

Ericsson växer och anställer mängder av personer 2021, bland annat utvecklare, testare samt linjechefer. Vill du följa med på resan? Sök här!