ANNONS FRÅN EPIROC

Epiroc utvecklas i takt med sina medarbetare

Annelie Mård, Vice President Human Resources och Sofia Bratt, Manager Project Office & Systems Engineering på Epiroc. Foto: Pavel Koubek

Innovation, engagemang och samarbete är tre grundpelare som Epiroc vilar stadigt på. ”Tekniken är jättespännande men att jobba med så drivna och passionerade medarbetare, det är fantastiskt!”, säger Annelie Mård, Vice President Human Resources.

Publicerad Uppdaterad

Förra året knoppade Atlas Copco av det affärsområde som fokuserar på gruv- och anläggningsindustrin. Det nya företaget, Epiroc, satsar nu helhjärtat på att stärka sin redan ledande position som leverantörer av bergsbrytningsutrustning och professionell service.

– Vi arbetar mycket för att behålla det som varit bra och samtidigt utveckla all den erfarenhet och kunskap om gruvdriftsmetoder som Atlas Copco besitter. Nu har vi verkligen chansen att sätta vår egen prägel på det här bolaget, säger Annelie Mård, Vice President Human Resources på divisionen för Underground Rock Excavation.

Enligt Sofia Bratt, Manager Project Office & Systems Engineering på Epiroc, är samarbete en av bolagets framgångsfaktorer – dels genom att jobba tvärfunktionellt internt, dels genom partner- och kundsamarbeten:

– Det är viktigt för oss och en bidragande faktor till att Epiroc kommer att kunna fortsätta vara marknadsledande. Det är också det som gör det till ett så trivsamt bolag – att vi tillsammans arbetar för att hela tiden bli bättre. Det gäller såväl ren metodutveckling som mjuka värden.

Med konceptet ”Responsible Feedback” arbetar Epiroc för att både ledare och medarbetare ska ta ett större ansvar att hjälpa varandra att utvecklas.

– Det är en förmån att arbeta i en miljö där vi verkligen vill hjälpa varandra att lyckas. Vi uppmuntrar till att vara modiga och våga ta upp saker som för vissa kan kännas svårt att prata om. Nyfikenhet är också viktigt när man tar emot återkoppling – att man är intresserad och försöker förstå, säger Annelie Mård.

– Det här är ett koncept som verkligen kommer att vara positivt för hela verksamheten. Att vara modig, stå upp för sina åsikter och våga ta plats är särskilt viktigt för att uppmuntra kvinnor i ingenjörsyrken. Nyfikenhet bidrar också till att vi kan stärka, förbättra och effektivisera vår metodutveckling, tillägger Sofia Bratt.

För Sofia Bratt, som ständigt är på jakt efter nya stimulerande uppgifter i sitt yrkesliv, har möjligheten till intern rörlighet inom bolaget varit viktig. Under åren har hon haft fem olika positioner som också har, som hon själv beskriver det, mättat hennes längtan efter nya utmaningar.

– När jag har känt ett behov av att byta tjänst har jag också fått den möjligheten. Företaget tar tillvara den kompetens som jag har byggt upp tidigare genom att utmana mig ytterligare. Det ser jag som en otrolig förmån!

Om Epiroc:

Epiroc är en ledande global produktivitetspartner för gruv- och infrastrukturindustrin. Med banbrytande teknologi utvecklar och producerar bolaget innovativa borriggar, bergbrytnings- och anläggningsutrustning, och tillhandahåller förstklassig service och förbrukningsvaror. Epiroc grundades i Stockholm och har passionerade medarbetare som samarbetar med och tillhandahåller stöd till kunder i över 150 länder. Epiroc hade intäkter på 38 miljarder SEK under 2018 och har över 14 000 medarbetare. Huvudsaklig produktutveckling och tillverkning inom Epiroc sker i Sverige, USA, Kanada, Kina och Indien.