ANNONS FRÅN ENVYTECH

Envytech sätter Sverige i världsledande position

Genom sitt engagemang och mod att pröva nya tekniker är Envytech i dag världsledande när det gäller att rena vatten från och stabilisera massor med perflourerande ämnen, så kallade PFAS.

Publicerad Uppdaterad

Envytechs målsättning att erbjuda de senaste och mest effektiva åtgärdsteknikerna på världsmarknaden har – förutom att skapa samarbeten med de främsta företagen och utvecklarna av åtgärdstekniker i världen – lett till att de är först i Europa med att stabilisera massor förorenade med perflourerade ämnen, så kallade PFAS, för att hindra dem från att laka sitt giftiga innehåll till omgivningen. Ett både ekonomiskt och miljövänligt alternativ till att flytta en PFAS-förorenad jord till deponi utan möjlighet att hantera eller rena dessa föroreningar.

Först på världsmarknaden 

Målsättningen har också lett till att Envytech tillsammans med det australienska företaget OPEC är först på världsmarknaden med att erbjuda en hållbar reningsteknik för PFAS-förorenat vatten, genom tillsats av luft. Metoden heter SAFF – Surface Active Foam Fractionation, och är till skillnad från andra reningstekniker för PFAS i stort sett okänslig för andra föroreningar, organiska ämnen och partiklar. Med en driftkostnad på cirka 3 kronor per kubikmeter behandlat vatten och en effekt på över 99,9 procent för bland annat PFOS och PFOA, är det lätt att förstå teknikens plats och potential på marknaden.

Det första fullskaliga projektet är snart igång på Tveta Återvinningsanläggning i Södertälje, där Envytech har fått uppdraget att rena deponins lakvatten från PFOS. Då lakvatten anses som ett av de mest komplicerade vatten att rena, till följd av sitt innehåll av stora mängder alger och partiklar samt en ständigt varierande cocktail av föroreningar, är det inte konstigt att teamet är lika spända som förväntansfulla inför projektstart.

– Det känns som en fantastisk chans att få visa upp tekniken och dess kapacitet och ett projekt som verkligen beskriver Envytech och vårt driv, säger Helena Hinrichsen, grundare av Envytech.

Erbjuder ett helhetskoncept

Projektet startar i december 2020 och ska pågå i minst 2 år. Envytech designar, levererar, sköter och kontrollerar alla sina anläggningar och erbjuder ett helhetskoncept där de kan ansvara för allt från anmälningar till myndigheter och löpande myndighetskontakter, till service, provtagning, analyser och slutrapportering.

– Det ger oss 100 procent koll på gällande riktvärden och möjliga recipienter, något som gör att vi kan projektera rätt lösning till rätt pris, säger Helena Hinrichsen.

För att säkerställa kvaliteten i sina projekt är personalen certifierad för miljöprovtagning för jord och vatten och kvalitets- och miljöledningssystemen är certifierade enligt ISO 9001:2015 och ISO 14001:15.

Annonsinformation:

Envytech startades i november 2016 av Helena Hinrichsen och är ett ungt företag, men teamet har lång erfarenhet av åtgärdstekniker. Envytech erbjuder spetskompetens och heltäckande tjänster och totalåtaganden inom sanering, vattenrening, masshantering och röjningsprojekt. Företaget har kontor i Stockholm och Göteborg och arbetar med projekt över hela Sverige. Envytech Solutions AB ägs av Sortera Materials AB. Läs mer här!

Detta är en annons. Den är inte skriven av Ny Tekniks redaktion. I det fall du har synpunkter på annonsens innehåll, vänligen vänd dig till annonsören.

Önskar du annonsera eller komma i kontakt med Ny Tekniks kommersiella redaktion? Skicka ett mail till brandarena@almatalent.se.