ANNONS FRÅN EINRIDE

Einride: ”Alla ska ha en känsla av att bygga bolag”

Mattias Nagér är HR Director på Einride, techföretaget som jobbar med framtidens transportlösningar, och han är även veckans gäst i karriärpodden Work at X. Där berättar han om när han själv lämnade ett storföretag för Einride när det bara var en startup, och hur de jobbar för att behålla den entreprenöriella ådran i takt med att de växer.

Publicerad Uppdaterad

Einride har bara funnits sedan 2016 men är redan en framgångsrik spelare på den internationella transportmarknaden. Med sitt system för förarlösa, eldrivna lastbilar har de möjlighet att förändra branschen i grunden – och driva den i en mer hållbar riktning.

– Det som är unikt med vårt system med tillhörande lastbilar är att de inte har någon hytt, det finns ingenstans en förare kan sitta. Istället kan föraren, eller som vi kallar det, operatören, sitta på distans och övervaka och vid behov fjärrstyra fordonet, säger Mattias Nagér till programledaren Elin Häggberg i podden.

Har inget legacy som bakbinder utveckling
Själv kom han in på Einride under 2018 och på frågan om vad det var som lockade har han ett tydligt svar:
– Vad är det som inte lockar! Det är ett system för självkörande, elektriska lastbilar och en möjlighet att göra branschen grönare – det är otroligt häftigt. Jag jobbade på ett större telekomföretag tidigare och när valet låg mellan att fortsätta där och att satsa på ett företag som håller på att förändra världen blev det ganska enkelt.

Mattias Nagér säger också att detta är en av Einrides styrkor – att man är ett disruptivt företag som inte behöver förhålla sig till traditioner.
– Vi har inget legacy utan kan adressera problem som dyker upp på bästa sätt. Vi är på mark som ingen har varit på tidigare. Ska vi kunna lösa problem på nya sätt behöver vi också de bästa talangerna i världen – och det har vi nu.

Kommer att rekrytera många juniora talanger framöver
Som HR Director är Mattias Nagér såklart involverad i alla rekryteringar på bolaget – och förutom att man behöver vara i internationell toppklass inom det man gör behöver man också ha en agil ådra berättar han:

– Du ska inte bara kunna jobba agilt, du ska också trivas i en agil miljö eftersom vi är ett så snabbrörligt bolag och ofta jobbar mot rörliga mål. Alla ska ha en känsla av att bygga bolag här. Sedan måste man vara prestigelös. Vi vill ha en sund arbetsmiljö där alla är schyssta mot varandra, och man måste kunna hugga i där det behövs. Och när det kommer till juniora medarbetare rekryterar vi mycket på talang och vad man faktiskt kan bidra med, inte bara vad som står i ditt cv. Under nästa år kommer vi faktiskt att rekrytera ganska många juniora.

Lyssna på hela avsnittet här

Fakta:

Work at X är podden för alla ingenjörer och ingenjörsstudenter som letar efter den perfekta arbetsgivaren. I varje avsnitt möter programledaren och teknikjournalisten Elin Häggberg ett nytt företag som berättar om hur de står ut i konkurrensen om arbetskraften. Work at X produceras av contentbyrån Borg & Owilli. Det här avsnittet görs i samarbete med Einride