ANNONS FRÅN SIEMENS

Digitalisering ökar flexibiliteten inom livsmedelsindustrin

Elin Nordmark, produktchef för Digital Enterprise på Siemens, gästar podcasten Framtidens industri. I avsnittet pratar hon och programledaren Elin Häggberg om hur livsmedelsindustrin kan minska både klimatpåverkan och kostnader med digitala lösningar.

Publicerad Uppdaterad

I podcasten Framtidens industri pratar teknikjournalisten Elin Häggberg med företagen som med smarta tekniska lösningar vill verka för en grönare framtid. Nyligen gästades hon av Elin Nordmark från det globala teknikföretaget Siemens som berättar hur de kan hjälpa till att optimera resurseffektiviteten och möta individuella kundkrav inom livsmedelsindustrin.

– Om vi tittar på livsmedelsindustrin i Sverige är den väldigt heterogen när det kommer till hur långt man har kommit i sin produktionsutveckling. I dag finns det till exempel företag som fortfarande producerar så som man gjorde på 1960-talet, sen finns det också dem som har kommit väldigt långt och gör underhållsintervall beroende på hur produktionen går och beräknar det från AI-algoritmer. Vi vill lyfta alla de här till nästa steg genom att gå in proaktivt och arbeta med förbättringsmöjligheter, säger Elin Nordmark i Framtidens industri.

Hon berättar vidare att digitaliseringen av livsmedelsindustrin är ett sätt att stärka de svenska aktörerna i konkurrensen på den globala marknaden. I avsnittet pratar de bland annat också om möjligheterna att möta slutkonsumenternas krav på spårbarhet av maten de äter. Allt det här, och mycket mer, kan du höra i avsnittet av Framtidens industri som du hittar här.

Vill du veta mer om Siemens innovativa lösningar för livsmedels- och dryckesindustrin? Läs mer här.

Annonsinformation:

I Framtidens industri möter vi de företag som går i bräschen för smarta och miljövänliga tekniklösningar och som vill göra skillnad i sin bransch. Teknikjournalisten Elin Häggberg är programledare och hon träffar i varje avsnitt ett nytt företag som berättar om hur de arbetar för att göra industri och samhälle mer miljövänligt. Framtidens industri produceras av contentbyrån Borg & Owilli. Det här avsnittet görs i samarbete med Siemens. Lyssna på alla avsnitt av Framtidens industri här.

Detta är en annons. Den är inte skriven av Ny Tekniks redaktion. I det fall du har synpunkter på annonsens innehåll, vänligen vänd dig till annonsören.

Önskar du annonsera eller komma i kontakt med Ny Tekniks kommersiella redaktion? Skicka ett mail till brandarena@almatalent.se.