ANNONS FRÅN XOLARIS

Deras positioneringslösningar räddar liv

Med hjälp av digitala spår från mobildatanätet kan myndigheter bekämpa brottslighet, följa rörelseströmmar av människor vid naturkatastrofer och kommunicera med medborgare. Xolaris lösningar räddar tusentals liv varje år.

Publicerad Uppdaterad

Fyra miljarder – så många positionsbaserade textmeddelanden med krisinformation skickades med Xolaris Civil Securitys plattformar under 2020. När pandemin svepte över världen kunde företagets positioneringslösningar dessutom fylla en ny livsavgörande funktion. 

– Under pandemin har vår plattform kunnat hjälpa myndigheter att kontrollera och minska smittspridning. Genom att titta på rörelsemönster via mobildatanäten kan man analysera hur människor och smitta förflyttar sig. Myndigheterna kan därmed forma sin coronastrategi utifrån realtidsuppdaterade data, säger Amalendu Parasnis, vd på Xolaris Civil Security.

Anonymiserad analys av positionsdata

Xolaris system och plattformar hjälper myndigheter att upprätthålla den allmänna säkerheten, samt att förhindra och bekämpa terrorbrott och annan organiserad brottslighet.

Lösningarna bygger på insamling och analys av spåren som mobiltelefoner lämnar efter sig i mobildatanätet. Spåren analyseras på anonymiserad nivå, exempelvis för att se hur människor flyr från ett terrordåd. Den informationen är viktig för fortsatt förebyggande arbete. Xolaris system kan också användas för att upptäcka samband vid brott – om samma mobiltelefoner befunnit sig vid flera olika brottsplatser kan detta bli ett utredningsunderlag för polis.

Genom plattformen för publik säkerhet kan myndigheten informera och instruera befolkningen vid en krissituation genom riktade meddelanden till mobiltelefoner i ett visst område.

– Vi tror faktiskt att inte någon i världen är i närheten av våra volymer, vi är överlägsna på positionsstyrda sms. Att vi har satsat på sms som kommunikationskanal är ett medvetet val. En app kan raderas, det kan du inte göra med smsfunktionen, förklarar Amalendu Parasnis.

Färre dödsfall kopplade till skogsbränder

Xolaris har kunder över hela världen, hela 99 procent av verksamheten finns utanför Sverige.

– I Australien används vår plattform för publik säkerhet för att förhindra att människor rör sig i områden där det pågår skogsbränder. Detta har lett till att dödsfallen minskat drastiskt och varit nere på noll under ett antal år, säger Amalendu Parasnis och fortsätter:

– Det är tillfredsställande att tänka på att våra lösningar räddar tusentals liv varje år. Vår stora övertygelse är att det finns otroliga fördelar med att använda mobildatanätet för att öka säkerheten och bekämpa brott, och vi ser att allt fler länder börjar inse vinsterna med den här typen av tjänster.

Annonsinformation:

Företaget är en avknoppning från Mobilaris Group som grundades 1999 av Amalendu Parasnis och Jan Eriksson. Tillsammans med Ericsson utvecklade moderbolaget en av världens första platsbaserade plattformar som lanserades 2000. Xolaris har två inriktningar – Public Safety med plattformen Xolaris CIWS™ och National Security med plattformen Eunomia™. Målet är att genom inhämtning av data från mobildatanätet rädda liv. Läs mer här.

Detta är en annons. Den är inte skriven av Ny Tekniks redaktion. I det fall du har synpunkter på annonsens innehåll, vänligen vänd dig till annonsören.

Önskar du annonsera eller komma i kontakt med Ny Tekniks kommersiella redaktion? Skicka ett mail till agency@nyteknikgroup.se