ANNONS FRÅN ÅF

Därför blev ÅF topprankad bland ingenjörer

Ingenjörs- och designföretaget ÅF är en av de mest eftertraktade arbetsgivarna bland unga civilingenjörer. Varför? Att vara stor och känd är inte hela svaret. Läs om vad som uppges vara hemligheten.

Publicerad Uppdaterad

ÅF är en av dagens innovatörer till företag som går ut med att deras framgångsrecept stavas medarbetare, och mer specifikt ”nöjda och engagerade medarbetare”.

Och det är ändå inte så konstigt. ÅF:s verksamhet bygger nämligen på att skapa idéer och insikter som ska föra samhället framåt.

Medan företagets historia till stor del bygger på tekniska framsteg, utgörs en lika stor del av människorna bakom framstegen. De ingenjörer, affärsexperter och specialister som samarbetat för att utveckla framtidens lösningar.

Att ÅF ser medarbetaren som den största tillgången, gör stort avtryck hos den potentiella arbetskraften. Senast förra året utsågs företaget till landets näst mest attraktiva arbetsgivare bland unga civilingenjörer.

Hur har ÅF lyckats bli så eftertraktade bland civilingenjörer?

– Delvis på grund av ett starkt varumärke som varit känt sedan flera generationer tillbaka. En annan stor orsak är att ÅF jobbar tajt med högskolorna, där våra HR-avdelningar ofta befinner sig. Vi lär känna ingenjörerna redan under deras utbildningstid och visar på vilka möjligheter som finns här. När det väl är dags för att söka jobb finns vi i alla branscher, till skillnad från andra attraktiva företag. Vi är breda har därför mycket att erbjuda karriärmässigt, säger Jörgen Katz som är business unit manager för Process Industry på ÅF.

ÅF som tidigare ofta kallades ”konsultjätte”, har under de senaste åren utvecklats till ett ingenjörs- och designföretag. Arbetssättet är lösnings- och projektorienterat och visionen är glasklar: ”Providning leading solutions for generations to come. ÅF–Making future”.

Personalen fortsätter vara verksamhetens kärna och det som skiljer företaget från konkurrenterna. Det handlar om både bredd och unik kompetens inom energi, industri- och infrastrukturmarknaderna. Och därför kommer ÅF fortsätta investera i kompetensfrågan.

– Vi flyttar positioner och breddar oss ytterligare internationellt. Det utbildas samtidigt för få ingenjörer, så vi kommer fortsätta att leta efter en mångfald av talanger som vill vara del av den utvecklingen, säger Jörgen Katz.

ÅF har egna rekryterare men anlitar även experthjälp i form av rekryteringsbolaget Intenso Teknikrekrytering, för att hitta talanger.

– Det är ett sätt att nå våra resultat, att pröva ett specialiserat rekryteringsbolag med lång erfarenhet inom branschen, säger Jörgen Katz.

Förutom en övertygelse att mångfald berikar, är utvecklings- och karriärmöjligheter något som prioriteras starkts av ÅF. Företaget uppmuntrar de anställda genom en öppen och dynamisk företagskultur där vägarna till utveckling anpassas efter individen. Och det ska framförallt vara en naturlig del av arbetet att utvecklas tillsammans med sina kollegor.

Vill du bli en del av ÅF? Se företagets lediga tjänster här.