ANNONS FRÅN CONFIGURA SVERIGE AB

CET Designer skapar ökad affärsnytta

Johan Bengtsson, marknadschef på Configura. Foto: Julia Sjöberg

Configura är ett internationellt företag som erbjuder mjukvara för layoutritning, offertgenering och visualisering. Programvaran CET Designer sparar kunden både tid och pengar, vilket möjliggör en effektivare verksamhet.

Publicerad Uppdaterad

CET Designer är en programvara för att skapa offerter och ritningar av komplexa system-produkter. Exempel på sådana är kontorsmöbelinredningar, köksinredningar, conveyour- och lagersystem, industriella tillverkningssystem och husbyggnation.

– Många företag lägger idag ner otroligt mycket arbete på att ta fram ritningar och kalkyler till sina offerter, något som ofta leder till att säljprocessen blir lång och kostsam. Offerter och specifikationer kan också ha fel och brister. Utifrån företagets perspektiv innebär detta onödiga utgifter och från kundens perspektiv en försämrad kundupplevelse, säger Johan Bengtsson, marknadschef på Configura.

Configuras CET designerlösning möjliggör en effektivare sälj- och orderprocess, vilket bland annat leder till kortare ledtider. Användare som säljare, inredningsdesigners och ingenjörer kan producera fler offerter till en lägre kostnad och samtidigt skapa en väsentligt förbättrad upplevelse för kunden.

– Lösningen ger även felfria offerter och specifikationer, vilket innebär lägre kostnader för reklamationer och minskat spill. De intelligenta ritningskomponenterna i CET Designer gör att utbildningstiden för exempelvis nya säljare reduceras dramatiskt, fortsätter Johan Bengtsson.

Genom Configuras tilläggsmoduler inom VR och AR kan slutkunden enkelt få en verklighetstrogen uppfattning av den föreslagna lösningen;

– Ett exempel på innovativ programvaruutveckling är att vi för våra kunder inom köks- segmentet skapat en algoritm som automatiskt genererar ett antal optimala kökslösningar utifrån kundens rumsritning. Med hjälp av ett fåtal knapptryckningar kan en kökskonsument bygga upp ett helt nytt kök på några få minuter.

Johan Bengtsson menar också att motsvarande intelligenta lösningar kan skapas för företag inom materialhantering, exempelvis för att automatiskt generera en optimal lagerlösning.

– Vi har bara sett början på en utveckling där smarta algoritmer förenklar företagens arbete med att offerera systemlösningar. Fler och fler företag väljer att modularisera sina produkter i syfte att kunna erbjuda slutkunden en kundanpassad lösning, samtidigt som man uppnår ekonomiska skalfördelar i logistik och tillverkning.

– Vår affärsidé är att förenkla och effektivisera hela säljprocessen, från första förfrågan till orderläggning i företagets affärssystem. Därför har vi byggt ett ekosystem av produkter och tjänster för företag som vill rationalisera sina affärsprocesser, avslutar Johan Bengtsson.

www.configura.com

Om Configura Sverige AB:

Configura Sverige AB är ett globalt bolag som erbjuder programvara för systemkonfiguration och en utvecklingsplattform för partners. Configura jobbar med kunder som Delaval, PH Nederman, Troax (industri), Herman Miller, Kinnarps (kontor), Marbodal och Kvik (kök). Configura grundades 1990 och huvudkontoret ligger i Linköping. Företaget har 165 anställda och en omsättning på 165 miljoner kronor. Configura har dotterbolag i Grand Rapids, Michigan USA, Kuala Lumpur, Malaysia samt i Shenzhen Kina.

Lär mer på: www.configura.com