ANNONS FRÅN ÖREBRO UNIVERSITET

Bli expert på artificiell intelligens - kostnadsfritt

Företag i svensk industri ska vara ledande inom den digitala utvecklingen och i att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Publicerad Uppdaterad

Teknikutveckling inom industrin på områden som till exempel robotik, automation och artificiell intelligens är viktig möjliggörande teknik. En konkurrenskraftig industri kräver medarbetare med både rätt kunskap och hög kompetens.

I samarbete mellan akademi och industri etablerar Örebro universitet ett nationellt utbildningsinitiativ med mål att säkerställa tillförsel av kunskap inom AI och Autonoma System. Kurserna är kostnadsfria till yrkesverksamma och ges av Örebro universitet tillsammans akademiska aktörer.

Örebro universitet erbjuder ett flertal kurser. Nästa kurs heter Introduktion till artificiell intelligens som tar upp grundläggande koncept inom klassisk artificiell intelligens (utöver maskininlärning). Traditionell artificiell intelligens karaktäriseras av så kallad deklarativ ansats för problemlösning. Kursen behandlar ett urval av olika intelligenta problemlösningsmetoder, såväl teoretiskt som praktiskt. Efter avslutad kurs ska den studerande kunna modellera och använda lämpliga generiska lösningsalgoritmer för att lösa problem inom ett intelligent system.

Kursen är utformad som en distanskurs med tre obligatoriska träffar på Örebro universitet. Undervisningen består av internetbaserade föreläsningar, övningar som till exempel enklare programmeringsuppgifter samt muntliga presentationer.

Läs mer och ansök här