ANNONS FRÅN ABB

Arktisk kyla och extrem hetta - här är snabbladdaren som klarar allt!

ABB har också under de senaste åren gjort flera större insatser, till exempel gick företaget för en tid sedan in som titelsponsor i Formel E-mästerskapen, en racingserie för eldrivna formelbilar som grundades 2012.

I takt med att utvecklingen kring elbilar snabbt går framåt ställer vi nu allt större krav på möjligheterna att snabbt, smidigt och effektivt kunna ladda våra fordon.

Publicerad Uppdaterad

Denna utmaning har ABB antagit med tillförsikt och i nyligen genomförda tester och race bevisade man att laddaren vid namn Terra 53 DC klarar både extrem kyla och hetta. Laddarna har presterat väl både i norra Sveriges kyliga klimat och på varma platser såsom Riyadh och Mexiko City.

I Arjeplog, vid den svenska polcirkeln, ligger Jaguar Land Rover Ice Academy. Här testades nyligen snabbladdaren Terra 53 DC med Jaguars racingbil I-PACE eTROPHY i en så kallad köldtestning, ett prov då laddaren måste bevisa sig klara av både den arktiska kylan och de extrema förhållanden som Arjeplog erbjuder. Och med facit i hand vet vi nu att snabbladdaren klarade sig felfritt i testet!

Det fanns flera utmaningar att tackla för att klara av detta extrema test. Jaguar Land Rover Ice Academy ligger både långt ifrån stora städer och i en ovanligt kylig miljö. Testbanorna som ligger här anses vara några av de tuffaste i världen när det kommer till temperatur och väderförhållanden, därför behövde man se till att laddarna verkligen skulle kunna klara den stränga kylan.

Läs mer omTerra 53 DC här

Chris Crump som arbetar Southern Europe Operations Team Leader för Jaguar Land Rover berättar; ”Stationerna är konstruerade för att prestera under extrema förhållanden från minus 35 grader till plus 55 grader Celsius.”

Men det är inte bara extrem kyla som snabbladdaren Terra DC ska klara. Laddarna här även testats under race i Riyadh i Saudiarabien och i Mexico City och även där gjort bra ifrån sig.

Enligt många anses ABB vara den världsledande aktören inom lösningar för hur man ska kunna ladda efordon. Men det är inte bara snabbladdare till elfordon som ABB har bidragit med inom denna bransch utan även laddare för elbussar samt möjliggör elektrifiering av tunga fordon och färjor

ABB har också under de senaste åren gjort flera större insatser, till exempel gick företaget för en tid sedan in som titelsponsor i Formel E-mästerskapen, en racingserie för eldrivna formelbilar som grundades 2012. Mästerskapet bytte i samma veva namn till just ABB FIA Formula E Championship. Även för I-PACE eTROPHY är ABB den officiella laddningspartnern. Att vara en del av ABB är därför att vara en del av utvecklingen mot en framtid med elektriska fordon.

Läs mer om snabbladdare och normalladdare här