ANNONS FRÅN MPYA SCI & TECH

Arbetslivet - mer än bara jobb

Nystartade rekryterings- och konsultbolaget Mpya Sci & Tech sätter kandidaterna i fokus och värnar om en inkluderande kultur där alla medarbetare uppmuntras vara delaktiga i att bygga bolaget. Företaget anser att nyckeln till att prestera på en hög nivå är att hitta balans mellan arbetsliv och fritid.

Publicerad Uppdaterad

En rekryterings- och konsultfirma som tar ett helhetsgrepp på balansen mellan jobb och fritid är ovanligt i sig men är en tydlig del av Mpya Sci & Techs företagskultur. Det nybildade företaget vill själva vara den bästa arbetsgivaren för sina konsulter och det innebär att man har ett långsiktigt perspektiv på ett hållbart arbetsliv och hög livskvalitet utanför jobbet.

- Vi tror starkt på vårt motto att ju mer liv du lever, desto mer passion, nyfikenhet och välbefinnande tar du med dig till jobbet, säger David Rüdel, Talent Advisor på Mpya Sci & Tech.

Mpya Sci & Tech är ett nischbolag som fokuserar på det de själva kan och de som arbetar där har lång erfarenhet inom den bransch de verkar inom.

- Vi som jobbar här har själva en bakgrund inom teknik och naturvetenskap, alltså har vi har en djup förståelse för våra kandidater såväl som för våra kunders behov, fortsätter David Rüdel.

Platt organisation

Mpya Sci & Tech arbetar från starten i en platt organisation och ser sig som ett enda stort team som arbetar tätt tillsammans. Som ett led i det arbetet har man ersatt alla titlar av en enda - Talent Advisor.

- Större rekryteringsbolag har uppdelade roller och då blir det svårt att se helheten hos kandidaten. Här är tanken att man inte ska behöva slussas runt, säger Johanna Engblom, Talent Advisor på Mpya Sci & Tech och fortsätter:

- När man som kandidat vill ta nästa steg i sin karriär så ska man inte behöva ha kontakt med en mängd olika rekryterare med olika titlar utan ha en kontaktperson som kan erbjuda stöd och hjälp oavsett vad man vill göra.

Arbetsmarknaden för ingenjörer har ändrats i grunden bara de senaste tio åren eftersom utvecklingen går allt fortare.

- Vi möter många ingenjörer som är tidigt i sina karriärer men som redan nu har en inneboende stress att prestera. Hur kan vi stötta och erbjuda en balanserad arbetsmiljö och samtidigt uppmuntra till nya utmaningar? Där gäller det att hitta alternativa vägar och nya lösningar, säger Johanna Engblom på Mpya Sci & Tech.

Mpya Sci & Tech grundades i augusti i år och har kontor i Stockholm och Göteborg.  Redan nio personer finns ombord, vilka kommer att bli tolv i oktober så det verkar som att företaget hittat ett vinnande koncept.

Just nu finns lediga tjänster: