ANNONS FRÅN TECH FOR SWEDEN

Är du framtidens ledare?

”Är det möjligt att arbeta för en mer likvärdig skola genom bättre ledarskap?” Teach for Sweden har bevisat att det är möjligt. Nu söker de fler av framtidens ledare.

Publicerad Uppdaterad

Varje år går fler än var sjätte niondeklassare ut högstadiet utan behörighet att söka sig vidare till gymnasiet. Utan gymnasiebehörighet riskerar dessa elever ett livslångt utanförskap. Den mest avgörande faktorn för framgång i skolan är föräldrarnas utbildningsbakgrund.

Bristen på kvalificerade lärare i Sverige är stor, inte minst när det gäller teknik och naturvetenskap. Vissa år har det inte ens funnits lärarutbildningar för att antal sökande till utbildningarna har varit för få.

Teach for Sweden har som ambition att vara med och bidra till en skola där alla barn får möjlighet att bli sitt bästa jag. Barns framgång i skolan ska inte begränsas av deras föräldrars utbildningsnivå, vilken skola de går i eller deras socioekonomiska bakgrund. Alla barn ska kunna välja sin egen framtid. Därför behövs bra ledare i skolorna.

Teach for Sweden rekryterar och väljer ut ledartalanger som i ett två år långt ledarskapsprogram arbetar på skolor där behovet av tydliga och modiga ledare är störst. Efter programmets två år fortsätter många av ledarna som lärare och skolledare medan andra tar klivet över till näringslivet eller politiken. Den gemensamma nämnaren är att ledarna fortsätter att skapa en samhällsförändring genom att lyfta skolfrågan som en av de viktigaste frågorna i både privat och offentlig sektor.

Både offentlig- och privat sektor behöver gemensamt ta ansvar för att bidra till att Sverige har en skola där alla barn har lika förutsättningar att nå de uppsatta målen i skolan. Teach for Sweden agerar som en knytpunkt mellan olika parter för att samla insatserna mot ett gemensamt mål – en likvärdig skola där alla barn har lika förutsättningar.

Blir du nyfiken? Läs mer och ansök till ledarskapsprogrammet här.