ANNONS FRÅN SAMSUNG

Allt du kan göra med Samsungs S Pen för Note10 och Note10+

Samsungs S Pen tar användandet av Galaxy Note10 och Note10+ till nästa nivå. Med den intelligenta pennan går det att förvandla handskrivna anteckningar till digital text, ta bilder med mobilkameran eller fjärrstyra presentationer. Nu går det även att styra mobilen på distans genom rörelse i luften med S Pen.

Publicerad Uppdaterad

Galaxy Note10 och Note10+ är Samsungs mest kraftfulla mobiltelefoner någonsin, framtagna för den som söker högre prestanda på så väl jobbet som fritiden. Med S Pen styrs mobilen med klick eller handrörelser och kan bland annat användas för att redigera videor, styra presentationer eller ta bilder. Med den intelligenta pennan går det enkelt att konvertera handskrivna jobbanteckningar som digitala textdokument som sedan kan delas med kollegorna.

- S Pen sitter smidigt i telefonen och bara genom att ta fram den får du upp smarta genvägar till funktioner och program. Utan att låsa upp eller öppna något program kan du både göra snabba skisser och detaljerade teckningar. Dina anteckningar kan enkelt föras över till textformat och användas i exempelvis Microsoft Word, säger Andreas Bergqvist, Samsung Sveriges produktchef på mobilsidan.

Det går att anpassa S Pen för att passa varje ändamål och så väl tjocklek på stiftet som färger kan justeras. Pennan är därför perfekt både för den som vill skissa eller skapa vackra illustrationer i digitalt format. S Pen gör det även möjligt att redigera video med större precision, och kan användas direkt i nya programmet AR Doodle för att rita eller lägga till effekter och animationer direkt i kameraappen. Det går även att använda pennan för att styra en del funktioner i olika musikappar och videoprogram som att pausa, spela och spola.

Styr mobilen genom rörelser i luften

S Pen har alltid varit central för Samsung Note-upplevelsen, och för Galaxy Note10 och Note10+ har flera nya funktioner tagits fram. Med hjälp av Bluetooth går det nu att styra telefonen med S Pen genom rörelser i luften för att komma åt olika kortkommandon och genvägar. 

- Nytt med Galaxy Note10 och Note10+ är att S Pen är utrustad med en rörelsesensor som gör att den även kan användas för att styra presentationer eller som fjärrkontroll till kameran. Med S Pen kommer du att upptäcka ett snabbare, mer precist sätt att arbeta, menar Andreas Bergqvist.

Samsung har tagit fram ett antal enkla handrörelser för S Pen som kopplas till olika funktioner på mobilen. När framkameran på mobilen är påslagen går det att styra kameravinkeln på distans genom att röra S Pen med- eller motsols. Inne i galleriet går det att bläddra fram och tillbaka mellan bilder och filmer genom att röra S Pen till höger och vänster i luften. Volymen kan höjas och sänkas genom handrörelser uppåt och neråt.

S Pen kommer med en 6-axelsensor (accelerator och gyro) som gör det möjligt att känna av hur pennan rör sig i luften. Det nya litium-titanbatteriet gör att S Pen håller i upp till 10 timmar i standby, och pennan laddas sedan enkelt genom att sätta tillbaka den i telefonen.

Läs mer om beställ Galaxy Note10 och Note10+ här