ANNONS FRÅN SAMSUNG

Allt du behöver veta om nya Samsung Galaxy S10

Nästa generations prestanda med fokus på både produktivitet och underhållning. I slutet på februari presenterade Samsung sina tre nya smartphone-modeller, Galaxy S10, Galaxy S10+ och Galaxy S10e. Bland nyheterna finns ökad biometrisk säkerhet, intelligenta funktioner, större skärm, mer lagringsutrymme och trippelkamera.

Publicerad Uppdaterad

Samsung har länge legat i framkant när det kommer till den teknologiska utvecklingen av smartphones. Företaget firar nu tio år sedan den första Galaxy-telefonen med att presentera tre nya modeller, Galaxy S10, S10+ och S10e.

Nya Infinity-O-skärmen

Galaxy S10 är världens första smartphone med dynamisk AMOLED-display. Det är första gången en smartphone är certifierad enligt HDR10+ vilket medför bättre bildkvalité och färgkontraster än någonsin tidigare. Skärmen täcker hela 93,1 procent av telefonens framsida och kameran har integrerats med hjälp av laserskärning i övre högra hörnet för att inte störa upplevelsen.

Den nya skärmen ger användaren en biokänsla och passar extra bra för streamad video, spel eller videokonferenser. Dynamisk AMOLED möjliggör också en minskning av skadligt blått ljus med 42 procent vilket gör användarupplevelsen bekvämare för ögonen, särskilt på kvällen.

En Samsung-användare öppnar sin telefon i snitt 150 gånger per dag. På Galaxy S10 och S10+ har säkerheten integrerats direkt i skärmen genom en snabb fingeravtryckssensor som scannar fingret med ultraljud. Den nya tekniken gör det snabbare att öppna telefonen samtidigt som biometrisk verifiering hjälper till att skydda användarens data.

Läs mer och beställ nya Galaxy S10 här.

En intelligent telefon

Samsung har länge talat om hur AI i telefonen kan användas för att förenkla vardagen. I nya Galaxy S10 används maskininlärnings-teknologi tillsammans med gränssnittet One UI för att föreslå appar och funktioner utifrån hur, var och när användaren använder sin telefon. Telefonen lär sig ständigt att bli ett ännu bättre stöd i vardagen för att öka produktiviteten för användaren.

Galaxy S10 är också världens första smartphone att använda Wi-Fi 6. Den nya Wi-Fi-standarden hjälper användaren att uppnå tjugo gånger högre internethastighet samtidigt som telefonen varnar för anslutning mot osäkra nätverk på allmänna platser. Telefonen övergår också sömlöst från Wi-Fi till mobildata med hastigheter på upp till 2,0 Gbps.

Nästa generations smarta mobilkamera

Galaxy S10 kommer med nästa generations intelligenta kamerasystem. Kameran hjälper användaren att ta proffsbilder genom att använda AI som optimerar bilderna i realtid. Den smarta kameran tolkar omgivningen och föreslår bildkomposition och inställningar utifrån miljön för att skapa ett så bra slutresultat som möjligt.

Kameran på Galaxy S10 fungerar som flera olika linser. Telefotokameran ger en fantastisk zooming och vidvinkel-kameran passar vardagsfoton. Dual Aperture-processorn hjälper till att ta skarpa bilder även i mörkare miljöer. Galaxy S10 och S10+ har trippla kameror på telefonens baksida med stöd för ultra-vidvinkel som fångar omgivningen i 123 grader, precis som det mänskliga ögat.

Galaxy S10 är utvecklad för video och filmar i 4K UHD-format. Det är också den första smartphonen med stöd för film i HDR10+. Telefonen kommer också med en digital stabilisator-funktion likt en actionkamera för att reducera skakningar.

Läs mer och beställ nya Galaxy S10 här.

Övriga fakta

Tack vare nya Fast Wireless Charging 2.0-standarden kommer batteriet på Galaxy S10 upp i full laddning snabbare än tidigare. S10 har också ett adaptivt strömsparläge som optimerar batteritiden efter hur telefonen förväntas användas under dagen, vilket ger längre batteritid. De nya Galaxy-modellerna har också stöd för trådlös batteridelning så att det går att dela laddningen till andra enheter, som hörlurar, Galaxy Watch eller andra telefoner.

Galaxy S10+ kan beställas med lagringsutrymme upp till 1TB. Det går även att lägga till ytterligare 512GB lagring med hjälp av ett microSD-kort. Telefonen har även stöd för Dual-SIM så att du kan använda två telefonnummer på samma enhet samtidigt.

Galaxy S10e är den mindre av de tre nya modellerna och kommer med skärmstorlek 5,8". Galaxy S10 har en skärmstorlek på 6,1" och Galaxy S10+ har en skärmstorlek på 6,4".

Under konferensen Samsung Galaxy UNPACKED 2019 som streamades från San Francisco den 20 februari presenterade Samsung även en fjärde modell, Galaxy S10 5G. Telefonen kommer att släppas på respektive marknad i takt med att 5G-nätet rullas ut.

Läs mer och beställ nya Galaxy S10 här.