WHO räknar med förvärrat ebolautbrott

2018-05-30 08:28  
Personal från Läkare utan gränser gör sig redo för att hjälpa patienter på Mbandaka-sjukhuset i Kongo. Foto: Louise Annaud / Medecins Sans Frontieres via AP

Världshälsoorganisationen WHO uppskattar att omkring 100–300 personer har eller kommer att ha smittats under det pågående ebolautbrottet i Kongo-Kinshasa fram till juli.

Siffran nämns i WHO:s plan för att möta hotet, och är en ökning i antal från den förra uppskattningen som gjordes i mitten av maj, då organisationen räknade med 80–100 fall.

Kongos sjukvårdsdepartement uppger man har 54 fall av ebolasmittade i landet, där 35 är bekräftade, 13 troliga och 6 misstänkta. 25 personer har avlidit i sjukdomen. Det har inte varit några nya fall eller dödsfall de senaste två dagarna.

Samtidigt följer man 906 personer som har varit i närheten av de smittade personerna, vilket är viktigt för att få stopp på utbrottet. WHO hoppas på att kunna vaccinera alla kontakterna mot viruset.

Mer om: Ebola WHO

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer