”USA vill begränsa teknikexport till Kina”

2018-06-25 08:16  
Genrebild på en handelshamn. Foto: AP Photo/Martin Meissner/TT

Enligt uppgifter planerar USA att införa begränsningar mot den kinesiska marknaden.

USA:s president Donald Trump planerar att införa begränsningar för kinesiska investeringar och för ny teknikexport till Kina, skriver The Wall Street Journal.

Uppgifterna kommer från personer med insyn planerna, enligt tidningen, som uppger att båda åtgärderna kommer att meddelas i slutet av veckan.

Läs mer: EU:s nya tull: ”Tar död på försäljningen av HD”

De nya reglerna skulle sätta stopp för att bolag där minst 25 procent av ägandet är kinesiskt kan köpa företag som arbetar med "industriellt betydande teknik" i USA. Samtidigt arbetar nationella säkerhetsrådet (NSC) och handelsdepartementet med åtgärder för "förhöjd" exportkontroll, som ska hindra att sådan teknik skickas till Kina, enligt uppgifterna.

Läs mer: EU redo att svara på Donald Trumps tullar

"Presidenten har gjort klart att han vill skydda amerikansk teknik. Alla möjligheter att skydda amerikansk teknik bättre, inklusive potentiella förändringar i exportkontroll, ses över", säger USA:s handelsminister Wilbur Ross i ett skrivet uttalande till tidningen.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer