Ungas viktigaste valfrågor: Miljö och klimat

2017-12-12 15:54  
Foto: Leif R Jansson/ TT

Miljö och klimat är den fråga som flest väljare mellan 18 och 29 år ser som sin viktigaste politiska fråga.

Det visar en undersökning från Novus som P3 Nyheter har beställt. Av 1 003 tillfrågade personer har 14 procent svarat att klimat och miljö är allra viktigast för dem. Det är tätt följt av skola och utbildning och därefter invandring.

Däremot tror omkring 57 procent av de unga väljarna att frågor om invandring och integration kommer att bli viktigast i valrörelsen, medan bara tre procent tror till exempel att skola och utbildning kommer att bli den viktigaste frågan.

– Inget parti ska komma undan miljöfrågan eller för den delen de andra frågorna som unga tycker är viktiga i valet. Och då behöver det inte bli så sorgligt som den här mätningen visar, att unga prioriterar vissa frågor men tror att det är helt andra frågor som kommer dominera debatten, säger Gustav Fridolin (MP), utbildningsminister, till radion.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer