Tekniker på plats vid raserad mast

2016-05-18 14:46  

Personal från Teracom har nu kunnat ta sig fram till den avbrutna Häglaredsmasten.

Polisen har nu uppgraderat brottsrubriceringen från "sabotage" till "grovt sabotage", i fallet med den raserade masten. Ett annat sabotage har nu visat sig ha skett tidigare i maj, när en radiomast i intilliggande Tranemo utsattes för skadegörelse, det rapporterar Sveriges Radio.

Tidigare har rasrisken hindrat teknisk personal från att komma fram till området runt den rasade masten.

Marcus Hartmann, presskontakt på Teracom - företaget som ansvarar för sändningarna via masten - berättar att tekniker nu varit på plats.

– Vi har under kvällen säkerställt området, det har varit personer på plats vid masten. Vi har nu igång alla tv-sändningar, de går ut, men med begränsad täckning, eftersom vi inte har en lika hög mast, säger han.

– Nu jobbar vi med att få en högre reservmast på plats.

 Ännu finns det ingen bedömning om det är säkert att klättra upp i den återstående delen av masten, så eventuella arbeten i själva masten dröjer.

Under gårdagskvällen höll Myndigheten för Samhällsskydd och beredskap, MSB, ett möte med bland andra Teracom och polisen. En sammankomst som i medier kallats krismöte. Marcus Hartmann vänder sig mot det begreppet:

– Egentligen var det bara ett tillfälle berätta mer om vad vi vet och att få en uppdatering av läget.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer