Techjättar gör om kontor till vaccinkliniker

2021-04-12 07:02  
Facebooks högkvarter i Menlo Park i Kalifornien. Arkivbild. Foto: Eric Risberg/AP/TT

Flera av de amerikanska teknikjättarna har gjort om sina högkvarter till vaccinkliniker för att hjälpa till att öka farten i massvaccinationskampanjen.

Facebook är det senaste bolaget som meddelar att man kommer att upplåta delar av sitt huvudkontoret till en vaccinklinik.

Målet är att nå grupper i socialt utsatta områden, och företaget uppger också att man ska hjälpa till med transporter till campuset i i kaliforniska Menlo Park

En talesperson för företaget uppger för nyhetsbyrån Bloomberg att anställda inte omfattas av vaccinprogrammet.

Upplåter parkeringsplatser

Företaget samarbetar med vårdcentret Ravenswood, delstaten och lokala hjälporganisationer för att stödja fyra mobila vaccinkliniker i "fyra av delstatens hårdast drabbade områden", skriver sociala medier-jättens verksamhetschef Sheryl Sandberg i ett inlägg.

Läs mer: EMA flaggar för ny farhåga om Astra Zenecas covid-vaccin

Google meddelade i slutet av januari att man med start i USA upplåter "byggnader, parkeringsplatser och öppna utrymmen", där alla som enligt lokala riktlinjer omfattas av programmet ska kunna få sitt vaccin. Till en början rör det sig om anläggningar i Los Angeles, San Francisco, Kirkland och New York.

Amazon, med huvudkontor i Seattle i Washington, har sedan tidigare öppnat delar av anläggningen för att ge vaccin. I början av mars hade 20 000 vaccindoser getts där.

Hjälp av Starbucks

I östra utkanten av Seattle, i Redmond, har Microsoft sitt huvudkontor. Där kan numera alla som har rätt att få vaccin registrera sig för att få sin spruta.

"Microsoft stödjer den här viktiga insatsen genom att täcka alla kostnader för vaccinationsplatsen, genom att erbjuda tekniskt stöd, samt genom personalresurser", skriver bolaget i ett blogginlägg. Microsoft tillägger att man tagit hjälp av kaféjätten Starbucks för att se till att allt flyter smidigt.

Gustav Sjöholm/TT

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer