Sydkorea: Nordkorea har avfyrat nya projektiler

2021-09-15 07:29  
Nyhetsprogram i Sydkorea visar långdistansmissiler från Nordkorea. Bild från 15 september. Foto: Lee Jin-man

Bara dagar efter att ha genomfört tester av långdistansrobotar har Nordkorea åter avfyrat oidentifierade projektiler ut mot Japanska havet. Det uppger den sydkoreanska nyhetsbyrån Yonhap.

Japans kustbevakning säger enligt Reuters att projektilerna har landat utanför landets vatten.

Onsdagens tester kommer samma dag som Sydkoreas utrikesminister Chung Eui-Yong mötte sin kinesiske kollega YI Wang för samtal om Nordkoreas kärnvapen- och robotprogram.

Testerna i helgen var enligt den nordkoreanska statligt styrda nyhetsbyrån KCNA av en ny typ av långdistansrobotar, som är "strategiska vapen av stor betydelse".

Nordkorea står under stränga sanktioner från FN och USA med anledning av landets kärnvapen- och robotprogram, och landet har förbjudits av FN:s säkerhetsråd att utföra tester av ballistiska robotar. Helgens tester rörde sig om kryssningsrobotar, vilket inte bryter mot reglerna.

Mer om: Nordkorea

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer