Svenska teknikföretag anställer fler

2016-09-20 07:35  
Volvo Cars hör till dem som planerar att nyanställa och dessutom öppna ett nytt forskningscentrum i Lund. Foto: Volvo Cars

För första gången på flera år ökar de största svenska teknikföretagen nu antalet anställda i Sverige. Samtidigt minskar företagens anställda i Kina, rapporterar SR Ekot.

Enligt en rapport från branschorganisationen Teknikföretagen ökade de 31 största företagen i Sverige antalet anställda i omvärlden med en procent förra året. I Sverige var ökningen två procent.

Enligt Teknikföretagens utredare Christian Jönsson är det framför allt fordonsindustrin som blivit starkare i Sverige och ligger bakom förändringen.

Läs mer:

Läs mer: Volvo Cars söker 400 ingenjörer

Av kostnadsskäl har Kina och Indien tidigare varit populärast att anställa i. Enligt rapporten fortsätter Indien att växa som anställningsland medan Kina stagnerat eftersom där inte längre finns kostnadsfördelar på samma sätt som tidigare. 2015 minskade antalet anställda i Kina för första gången sedan 2006.

 

Prenumerera på Ny Tekniks kostnadsfria nyhetsbrev!

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer