Stort jordskred: ”Fick springa för sitt liv”

2019-11-13 12:22  
Foto: TT

Ett jordskred har inträffat i en sluttning norr om Lökeberg i Kungälvs kommun. Jordmassorna lossnade från en sluttning och har glidit ner i havet.

Enligt flera medier var det byggarbetare som arbetade i området som slog larm om skredet. Det finns dock inga uppgifter om personskador.

– En av grävmaskinisterna var lite skärrad, han fick springa för sitt liv, säger Linus Olsson, som kom till platsen precis efter skredet, till P4 Väst.

Händelsen inträffade vid Bastevik på onsdagsförmiddagen. Enligt räddningstjänsten är det ett område på cirka 200 gånger 100 meter som har drabbats.

På bilder från området, som publicerats av bland annat Kungälvs-Posten , syns en skarp kant i sluttningen där jordmassorna lossnat. Skredet har omringat en mindre byggnad som ligger i anslutning till en brygga, i närheten ligger även flera andra byggnader.

– De ligger ju i farozonen, men det har inte hänt något med de andra byggnaderna, säger Kalle Kivistö på räddningstjänsten i Storgöteborg till TT.

Räddningstjänsten har spärrat området och berörda fastighetsägare kommer att kontaktas av kommunen.

– Vi kommer även att få hjälp av SGI (Statens geotekniska institut), de är ju expertisen i den här typen av händelser, säger Kalle Kivistö.

Mer om: Jordskred

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer