Ryssland förbereder sig för storskaligt krig

2019-02-05 10:46  
Foto: Dmitri Lovetsky

Ryssland har under senare år genomfört allt mer omfattande militära övningar, visar en rapport från Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI).

Enligt rapporten har militärövningarna gått från att ha varit inriktade på mindre konflikter till att på senare tid handla om att öva på storskaliga krig.

”Ryssland förbereder sig för att utkämpa regionala krig som kan bli utdragna, till exempel mot Kina eller Nato”, säger Johan Norberg, forskningsledare inom säkerhetspolitik på FOI, i ett pressmeddelande.

Ryssland genomför strategiska militära övningar en gång om året. Även andra delar av samhället involveras i övningarna för att se hur de kan bistå de väpnade styrkorna.

Läs mer: Mystiskt ryskt plan skapar rykten i Venezuela

”De har länge gjort strategiska övningar på ledningsnivå. Det som nu är slående är att dessa övningar sedan 2013 alltmer involverar trupp i terrängen”, säger Johan Norberg.

FOI har utgått från öppna dokument från ryska försvarsdepartementet och gäller övningar gjorda mellan 2009 och 2017.

Mer om: Ryssland Krig

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer