Razzia genomförd mot Starbreeze

2018-12-05 15:24  
Ekobrottsmyndigheten har genomfört en razzia mot spelutvecklingsbolaget Starbreezes huvudkontor. Foto: Janerik Henriksson / TT

Ekobrottsmyndigheten har genomfört en razzia mot spelutvecklingsbolaget Starbreezes huvudkontor.

"Finansmarknadskammaren har i dag genomfört flera husrannsakningar gällande misstankar om grovt insiderbrott med kopplingar till spelbolaget Starbreeze. En av husrannsakningarna har genomförts på Starbreezes kontor i centrala Stockholm. En person är frihetsberövad", uppger Niklas Ahlgren, presstalesperson på EBM, för Dagens industri.

Tidningen har tidigare skrivit att flera chefer inom Starbreeze sålt en större mängd aktier i bolaget kort innan bolaget vinstvarnat och dessutom bytt vd.

Läs mer: Kris i Starbreeze – ansöker om rekonstruktion

Kursreaktionen på dessa förändringar har varit kraftiga och aktien har sjunkit med drygt 70 procent.

Starbreeze bekräftar i ett kort pressmeddelande att husrannsakan har ägt rum och påpekar att själva bolaget inte är föremål för brottsmisstanke.

"Bolaget samarbetar med Ekobrottsmyndigheten. Händelsen påverkar inte bolaget eller den pågående företagsrekonstruktionen. Starbreeze har ingen ytterligare information i ärendet", skriver bolaget.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Debatt