Polisen avslutar stabsläge efter terrorhotet

2016-05-03 07:21  
Enligt källor till Expressen fick Säpo uppgifter från den irakiska säkerhetstjänsten om att sju till åtta IS-terrorister tagit sig in i landet för att utföra terrordåd i Stockholm. 26 april gick Säpo och Polisen in i stabsläge.

Säpo och polisens nationella operativa avdelning (Noa) gick in i så kallat stabsläge i förra veckan. I medierna rapporterades det om ett terrorhot riktat mot Sverige. Nu är den nationella särskilda händelsen avslutad, skriver polisen på sin hemsida.

– Polismyndigheten bedömer att det inte längre finns behov av att leda, organisera och använda polisens resurser i en särskild ordning, alltså i en stabsorganisation. Nu kan behoven omhändertas i den ordinarie verksamheten, säger Carolina Ekéus, pressekreterare på Noa, till TT.

Ekéus vill inte säga något om vad som har lett till att den särskilda händelsen nu är avslutad.

– Vi fortsätter att samverka med Säkerhetspolisen som vi alltid gör, säger hon.

Säpo är dock fortsatt kvar i stabsläge.

– Arbetet fortsätter hos Säkerhetspolisen. Det är ett stabsarbete som är oförändrat, säger Fredrik Milder, pressekreterare på Säpo.

 

Prenumerera på Ny Tekniks kostnadsfria nyhetsbrev!

Mer om: Terrorhot

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer