Oron ökar: ”Vartannat samtal till Vårdguiden handlade om coronaviruset”

2020-02-07 07:28  
Vårdguiden i två regioner har fått många samtal om coronaviruset. Arkivbild. Foto: Claudio Bresciani/TT

Sjukvårdsrådgivningen i Västra Götaland och Gävleborg har fått många samtal om coronaviruset under de senaste dagarna, rapporterar lokala medier. Så pass många att Västra Götalandsregionen förstärker personalstyrkan på telefontjänsten, skriver Göteborgs-Posten.

Särskilt många samtal kom under den gångna helgen sedan det i fredags blev känt att en kvinna i Jönköping smittats med viruset.

– Sjuksköterskorna som svarar i telefon säger att ungefär vartannat samtal som kom in handlade om coronaviruset. Då handlade det inte om att människor var sjuka, utan oroliga, säger Jill Johansson vid 1177 i Västra Götalandsregionen, till tidningen.

Vårdguiden 1177 i Gävleborg har fått ett 50-tal samtal under de senaste dagarna om coronaviruset.

Läs mer: Ai upptäckte coronaviruset långt före larmen kom

– Oron ökar hela tiden och samtalen till oss här på 1177 i Gävleborg blir fler. Det handlar om länsbor som besökt Kina eller andra länder i Asien, säger Mats Rönnqvist, vårdenhetschef vid 1177 i Gävleborg, till SVT Gävleborg

Mer om: Coronaviruset

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer