Ny video visar två robotar som träffar ukrainskt plan

2020-01-15 09:17  
176 människor, varav 17 svenskar, omkom när planet sköts ned utanför huvudstaden Teheran i förra veckan. Foto: UGC via AP / TT

Ett videoklipp publicerat av The New York Times visar för första gången att två robotar träffade det ukrainska passagerarflygplanet i Iran.

176 människor omkom när planet sköts ned utanför huvudstaden Teheran i förra veckan.

Filmklippet visar att robotarna träffade flygplanet med drygt 20 sekunders mellanrum. Det vände tillbaka mot flygplatsen i Teheran men exploderade i luften strax därpå.

Underrättelsekällor har tidigare uppgett för CBS News att satelliter registrerat två robotar som avfyrats i samband med nedskjutningen. Tidigare publicerat filmmaterial visar dock bara en av de båda träffarna.

Läs mer: Svarta lådorna hittade – Sverige vill närvara när data läses av

Videon, vars äkthet har verifierats enligt The New York Times, kommer från en övervakningskamera.

En person som lade ut det första videoklippet av nedskjutningen på internet har gripits av det iranska revolutionsgardet, som låg bakom robotattacken, skriver halvstatliga nyhetsbyrån Fars.

Mer om: Flygkrasch Iran

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer