Nu ska samtliga invånare i jättestaden Wuhan coronatestas

2020-05-12 16:38  
Av 4 637 dödsfall som Kina rapporterat har över 3 800 inträffat i Wuhan. Foto: TT

Under söndagen och måndagen rapporterades sex nya fall av covid-19 i kinesiska Wuhan, staden där coronaviruset tros ha tagit steget från djur till människa och pandemin tog sin början.

Fallen var de första sedan jättestaden efter 76 dagars karantän öppnade igen den 8 april. Nu planerar lokala myndigheter att låta testa samtliga de runt elva miljoner invånarna, rapporterar statliga kinesiska medier.

"Varje distrikt bör planera och förbereda för att genomföra nukleinsyratest på hela befolkningen inom tio dagar", heter det i påbudet från stadsledningen.

Kina har i hög utsträckning lyckats få smittspridningen under kontroll men de senaste veckorna har viruskluster rapporterats längs gränsen mot Ryssland i nordost och rädslan för en andra våg är stor.

Läs mer: Tegnell: ”Tydligt att kurvan sakta men säkert avtar”

Av de totalt 4 637 dödsfall som Kina rapporterat sedan viruset först identifierades i december har 3 869 inträffat i Wuhan.

Mer om: Coronaviruset

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer