Northvolt har fått koll på stora klusterutbrottet av covid-19

2021-03-10 07:45  
Foto: Nortvolt

För en månad sedan hade bygget av Northvolts batterifabrik i Skellefteå ett av landets största klusterutbrott av covid-19. Som mest testades 150 byggnadsarbetare positivt, men nu verkar man ha fått bukt med smittan, rapporterar TV4 Nyheterna.

Av 1 302 tester förra veckan var endast 2 positiva.

– I går testade vi nästan 500 personer och hade noll positiva fall. Så läget anses nu vara under kontroll, säger Jesper Wigardt, kommunikationschef på Northvolt, till TV4.

Vid anläggningen jobbar 1 100 personer, varav många är gästarbetare som bor tillsammans. Även om alla har ett eget rum är tät kontakt i gemensamma utrymmen svår att undvika.

Läs mer: Northvolt får regeringsmiljoner för batteriforskning

När utbrottet upptäcktes utfördes antigentester två gånger i veckan – sedan kom beslutet att dra ner på arbetsstyrkan. Bara de som haft covid och de utländska arbetarna fick jobba kvar. Men nu ska byggtakten skalas upp igen.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer