Mike Pence: Vaccin mot viruset tidigast i slutet av året

2020-03-03 07:21  
USA:s vicepresident Mike Pence vid en pressträff i Vita huset. Foto: Manuel Balce Ceneta/AP/TT

Läkemedel för att behandla det nya coronaviruset kan finnas tillgängliga till sommaren, säger USA:s vicepresident Mike Pence.

Ett vaccinet kanske inte kommer att vara tillgängligt förrän i slutet av året eller tidigt nästa år, sa Mike Pence vid en presskonferens i Vita huset på måndagen.

Men lindrande behandlingar i form av läkemedel för personer som har smittats av nya coronaviruset kan finnas tillgängliga till sommaren eller tidig höst, sa han.

Ett intravenöst antiviralt läkemedel har redan provats på en coronapatient i USA och försök med läkemedlet pågår även i Asien.

Det pågår också försök med en typ av medicin som har visat sig vara effektiv vid ebola.

Hittills har sex personer avlidit i sviterna av coronaviruset i USA, alla i delstaten Washington, i ett område kring staden Seattle. I hela USA har över 90 personer konstaterats vara smittade.

Globalt har över 3 000 avlidit, varv runt 95 procent har befunnit sig i Kina. Nästan 90 000 människor i 62 länder har smittats, enligt WHO-uppgifter som var aktuella natten till 3 mars.

Mer om: Coronaviruset

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer