Masten rasade efter sabotage

2016-05-17 10:53  
Den avbrutna masten utanför Borås. Foto: Adam Ihse/TT

Nu ska den raserade Häglaredsmasten utanför Borås bärgas med helikopter.

Polisen är nu ”hundra procent säker” på att sabotage ligger bakom mastraset utanför Borås. De undersöker nu ett internationellt spår för att utreda om sabotaget kan ha varit ett test av svenskt försvar. Det skriver Aftonbladet. Bilder från tidningen visar muttrar som skruvats loss från masten och hittats på platsen.

I en Youtube-video som publicerats innan raset syns hur maskerade personer klättrar på masten. Klättrarna i filmen är dock avförda. I Borås Tidning säger utredningsbefälet Jan Johansson att ”Personerna har förhörts och misstänks för olaga intrång men det finns alltså inget som kopplar dem till sabotaget”.

En helikopter ska nu lyfta bort den återstående delen av masten rapporterar tidningen.

Polisen uppdaterar kontinuerligt sin hemsida med information om händelsen.

Det var under söndagskvällen som masten utanför Borås rasade, med störningar av både tv- och radiosändningar i Sjuhäradsbyggden som följd, enligt Sveriges Radio P4.

Mer om: Säkerhet

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer