Kina bygger vidare i rymden med ny modul

2022-07-25 08:34  
I början av juni skickade Kina upp tre rymdfarare som jobbar på att färdigställa rymdstationen Tiangong. Foto: Cai Yang/Xinhua/AP

Kinas bygge av landets rymdstation Tiangong framskrider. Den andra av tre moduler som krävs för att färdigställa bygget har nu sänts iväg, rapporterar statliga medier.

Uppskjutningen av den obemannade farkosten skedde från basen Wenchang på ön Hainan.

Den andra modulen består av tre sovplatser och ett utrymme för vetenskapliga experiment. Modulen är nästan 18 meter lång och väger 22 ton. Den första modulen, Tianhe, sköts upp i fjol.

Den nya modulen ska docka med Tianhe, vilket enligt experter ska vara en komplicerad operation som kräver hög precision.

Den tredje och sista modulen är planerad att skjutas upp i oktober och rymdstationen beräknas vara klar i slutet av året. Dess livslängd bör vara minst 10 år.

Diktaturen Kina är inte med i samarbetet som lett till Internationella rymdstationen (ISS), men håller en hög takt i sitt eget rymdprogram.

Mer om: Rymden

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer