Kemikalieinspektionen varnar för squishies

2018-06-25 12:01  
Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT

Danska Miljöstyrelsen larmade förra veckan om att leksaken innehöll giftiga ämnen.

Svenska Kemikalieinspektionen rekommenderar privatpersoner att vara försiktiga med den populära barnleksaken squishies. Uppmaningen kommer efter att den danska Miljöstyrelsen i förra veckan larmade om att skumleksaken innehåller flera giftiga ämnen.

"Om man vill vara försiktig och skydda barn från att utsättas för farliga ämnen ger vi rådet att tills vidare undvika att köpa squishies och försöka undvika att ha squishies hemma", säger Karin Akell, rådgivare på Kemikalieinspektionen, i ett pressmeddelande.

Läs mer: Populära ”squishies” plockas bort från butiker

Myndigheten uppmanar också företag som säljer leksaken att säkerställa att deras squishies är riskfria för barnen och annars dra tillbaka dem från försäljning.

Kemikalieinspektionen har tidigare genomfört egna tester av squishies men hittade då inga farliga ämnen. Danska Miljöstyrelsen sökte efter andra ämnen i sina tester och Kemikalieinspektionen ska nu göra ytterligare tester.

Mer om: Leksaker Gift

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer