It-jättar vill stjälpa inreseförbudet

2017-01-31 07:25
Donald Trumps presidentorder om ett inreseförbud för medborgare i sju länder ledde till omfattande protster i USA och andra delar av världen, här i London. Foto: Alamy

En lång rad amerikanska it- och teknikbolag planerar att träffas i dag för att diskutera hur Donald Trumps tillfälliga inreseförbud ska kunna stoppas. Google, Airbnb och Netflix hör till de jättar som bjudits in.

Det är mjukvaruföretaget Github som kallat till mötet, som ska handla om eventuellt stöd till de rättsprocesser mot inreseförbudet som inletts på olika håll. På inbjudningslistan står, förutom de ovan nämnda, exempelvis Adobe Systems, Dropbox, Mozilla, Pinterest, Reddit och Elon Musks rymdbolag SpaceX.

Amazon och Expedia har redan stöttat en av flera rättsliga processer mot inreseförbudet. Presidentens nya dekret påverkar affärerna, enligt företagen.

Tekniksektorn i USA har högljutt protesterat mot inreseförbudet för människor från sju i huvudsak muslimska länder. Bolagen i sektorn är beroende av att kunna locka till sig talanger från olika håll i världen.

Läs mer:

Läs mer: Kraftiga protester mot Trumps inreseförbud

Flera bolag har i uttalanden fördömt inreseförbudet. Andra har gett finansiellt stöd till organisationer som medborgarrättrörelsen ACLU (American Civil Liberties Union).

Varken Google, Airbnb eller Netflix har kommenterat det planerade mötet.

Mer om: Donald Trump

Debatt

Läs mer