Här krossas tusen bitcoinservrar

2021-07-19 14:43  

Polisen i Malaysia beslagtog nyligen 1069 bitcoinminers. Vad hände sedan? Jo, de kördes till en parkering där de krossades med en stor trumvält. Se den spektakulära filmen längre ner.

Det var efter att datorerna, så kallade ASIC-miners, olovligen använde elektricitet till ett värde av två miljoner dollar för att producera - bryta - bitcoins. Totalt användes elektriciteten till 1069 servrar. Det skriver den amerikanska nyhetstjänsten CNBC.

Läs mer: Så blev bitcoin en miljöbov: ”Väldigt stor påverkan”

Filmen som visar hur hårddiskarna, grafikkorten och övriga delar av dessa miners krossas på en parkering har snabbt blivit viral. Du kan se hela filmen här:

Det var efter ett tips som myndigheterna på Borneo började nysta i ärendet. De gjorde sedan sex olika tillslag mellan februari och april i år, något som slutade med att servrarna beslagtogs. Datorerna värderas till motsvarande 1,26 miljoner kronor och krossades av polisen efter en domstolsorder.

Läs mer: Kinas bitcoinförbud påverkar tillgång på grafikkort

Malaysia är ett av världens aktiva länder när det kommer till att bryta bitcoin. Se hela hela llstan här.

Per Danielson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer