Samhälle

Här är maten som hamnar i soptunnorna

Enligt etnologen och matforskaren Richard Tellström är det oftast billigare livsmedel, som ris och pasta, som riskerar att hamna i soptunnan. Foto: TT

De flesta svenskarna tar tillvara på sina matrester efter middagen. Runt hälften väljer också att ta med sig matlåda till jobbet flera gånger i veckan, enligt en rapport.

Drygt åtta av tio använder sina matrester till lunchlådor eller sparar dem till en ny middag, det framgår i kommunikationsbyrån Food and friends årliga rapport om svenskars matvanor. Bara en procent uppger att de slänger resterna.

Enligt etnologen och matforskaren Richard Tellström är det oftast billigare livsmedel, som ris och pasta, som riskerar att hamna i soptunnan.

Prova Ny Teknik – 49 kr
för 1 månad


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här