Flygjättarna vädjar: Inför testning på flygplatser

2020-07-22 07:57  
Foto: Gene J. Puskar/AP/TT

Flygbolagen American Airlines, United Airlines, Lufthansa och International Airlines Group (IAG) vill få igång flygtrafiken mellan USA och Europa.

I ett brev vädjar de därför till EU:s inrikeskommissionär Ylva Johansson och den amerikanske vicepresidenten Mike Pence om att införa ett gemensamt testningsprogram av covid-19 för passagerare.

”Vi inser att testning innebär en rad utmaningar, men likväl tror vi att ett testningsprogram för den transatlantiska marknaden kan vara en god möjlighet för regeringar och branschen att arbeta tillsammans för att överkomma hinder och utforska alla lösningar för att skydda hälsan, bygga förtroende och på ett säkert sätt återställa passagerartrafiken mellan USA och Europa”, skriver flygjättarna bland annat i brevet.

Enligt Lufthansas talesperson Andreas Bartels anser bolagen att det finns möjligheter för coronatester på flygplatserna.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer