EU sätter krav på nätjättarna inför valet

2019-01-29 12:15  
Foto: Pixabay

EU-kommissionen kräver att branschorganisationer och de amerikanska nätjättarna arbetar hårdare i kampen mot desinformationskampanjer från exempelvis Ryssland inför EU-valet.

Enligt kommissionen har företag som Google, Facebook, Twitter och Mozilla gjort vissa framsteg genom att ta bort falska konton och kontrollera misstänkta sajter, men mer måste till.

– Vi måste gå längre och arbeta snabbare före maj när det nya parlamentet väljs, säger EU:s säkerhetskommissionär Julian King.

Läs mer: Facebook ska övervaka och förhindra påverkan inför EU-valet

På måndagen tillkännagav Facebooks vd Mark Zuckerberg att företaget upprättar två särskilda operativa avdelningar för att övervaka och förhindra valpåverkan.

”I slutet av mars kommer vi att sjösätta ytterligare verktyg i EU för att bidra till att förhindra utländsk inblandning och göra politisk och ämnesinriktad annonsering på Facebook mer transparent”, skrev företaget i ett uttalande.

Mer om: EU-valet Facebook

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer