Ericsson-krisen: Ministern tillsätter krisgrupp

2016-09-22 17:26  
Näringsminister Mikael Damberg (S). Foto: TT

Näringsminister Mikael Damberg har tillsatt en krisgrupp som ska hantera konsekvenserna av krisen i Ericsson. Det uppger Damberg för Svenska Dagbladet.

När Ny Teknik talade med Mikael Damberg i början av september uttryckte han oro över situationen på den hårt ansträngda telekomjätten. Och efter uppgifterna om att Ericsson ska avveckla all tillverkning i Sverige har nu näringsministern ”aktiverat” en grupp statssekreterare från flera departement.

– Uppdraget för den här gruppen är att samordna statens insatser i samband med omställningen av näringslivet, men också att hålla kontakten med berörda företag och organisationer, säger Mikael Damberg till Svenska Dagbladet.

Dambergs besked kommer samtidigt som två borgerliga partiledare uttryckt bestörtning över nyheten om att Ericsson ska lägga ner fabrikerna i Kumla och Borås.

– Mycket alarmerande uppgifter om Ericsson. Nu krävs handling från regeringen för att värna jobb o företagshistoria och inte nyord o kanslers, skriver partiledaren Annie Lööf (C) på Twitter.

– Om sant oerhört allvarligt, konstaterar Jan Björklund (L), också på Twitter.

Läs alla nyheter om Ericsson här

Peter Ottsjö

Mer om: Ericsson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer