Efter Sverigebesöket – Musk covid-testad: ”Extremt skumt”

2020-11-13 13:56  
Teslas vd Elon Musk. Foto: Tobias Schwarz

Efter sin Tysklands- och Sverigeresa nyligen verkar Elon Musk ha drabbats av covid-19. Men Teslachefen säger att testerna visar både positivt och negativt.

"Någonting extremt skumt pågår", skriver världens fjärde rikaste man på Twitter.

"Två tester kom tillbaka negativa, två kom positiva. Samma maskin, samma test, samma sköterska."

Han tillägger att det handlade om snabbtest av antigentyp och att han väntar på andra provsvar. Det har tidigare kommit rapporter om att vissa antigentester kan ge falskt positiva svar, men hur stor tillförlitligheten är har ännu inte helt fastställts.

Läs mer: Spacex officiellt certifierade att flyga människor till rymden

Musk skriver också att hans symtom liknar en "typisk förkylning".

Beskedet gav i förhandeln i New York ingen större effekt på Teslas aktiekurs, som rusat uppemot 400 procent i år.

Om Musk har covid-19 kan han ha smittats under sin Europaresa för en vecka sedan. Han var då i Berlin för att få fart på bygget av Teslas så kallade gigafabrik där, och stannade sedan till i Sverige i privata ärenden.

Tidigare under året har Musk väckt uppseende genom att skarpt kritisera nedstängningar i Teslas hemdelstat Kalifornien – och framhålla den mer öppna svenska linjen som ett föredöme.

Henrik Samuelsson/TT

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer