Bilmässan i Genève kör trots faran för Coronaviruset

2020-02-25 13:32  
Bilmässan i Genève kör som vanligt trots riskerna med virusspridning. (Arkivbild) Foto: Björn Ewenfeldt/TT

Den stora mobilmässan i Barcelona, som skulle pågått den här veckan, ställdes in sedan många utställare hoppat av med hänvisning till virusspridningen. Organisationen bakom bilmässan i Genève, som inleds nästa vecka, väljer däremot att köra som planerat med rekommendationer till vissa utställare.

Läs mer: Bilmässan i Genève ställer in

”Organisatörerna uppmuntrar utställare från riskområden att försäkra sig om att deras personal genomgått hälsokontroller och inte uppvisat symptom på virusinfektion 14 dagar före ankomsten till Schweiz för att minimera risken för spridning”, skriver mässan i ett pressmeddelande enligt Automotive News Europe.

Mässhallarna på Palexpo kommer att städas och desinfekteras extra noga inför premiären nästa vecka, skriver organisatörerna. Palexpo kommer också att ha ständig kontakt med de schweiziska hälsomyndigheterna.

Läs mer: Det här vet vi om coronaviruset

Mässans beslut ligger i linje med rekommendationerna från världshälsoorganisationen WHO, vars huvudkontor faktiskt också ligger i Genève, att det inte finns någon anledning att införa åtgärder som ”onödigt påverkar internationellt resande och handel”.

Mer om: Coronaviruset

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer