USA svartlistar kinesiska drönarjätten DJI

2021-12-15 13:42  
Den kinesiska tillverkaren av drönare, DJI, är på väg att svartlistas i USA, rapporterar Financial Times. Arkivbild Foto: Marcio Jose Sanchez AP/TT

USA:s regering är på väg att svartlista ytterligare åtta kinesiska bolag rapporterar tidningen Financial Times med hänvisning till två källor. Bland bolagen som berörs finns DJI, världens största tillverkare av kommersiella drönare.

Motiveringen är enligt tidningen att DJI och de andra bolagen ska vara inblandade i den kinesiska övervakningen av den muslimska folkgruppen uigurer i Xinjiangprovinsen.

Sedan tidigare finns 60 kinesiska bolag på USA:s svarta lista, som innebär ett förbud för amerikanska investerare att köpa aktier i bolagen.

Tidigare i veckan ställde den kinesiska mjukvarutillverkaren Sense Time in en planerad notering på Hongkongbörsen sedan Financial Times rapporterat att bolaget var på väg att svartlistas av Bidenregeringen.

Joakim Goksör/TT

Mer om: Drönare Kina

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt