Twitters metod mot nättroll: Analysera beteendemönster

2018-05-16 09:40  
Twitter har tagit fram nya metoder för att lättare identifiera nättroll. Foto: TT

Twitter har tagit fram nya metoder för att lättare identifiera nättroll som endast är ute efter att trakassera och störa konversationer, meddelar företaget.

Utmaningen är att hitta de användare som visserligen följer Twitters regler, men som ändå bara är ute efter att störa debatter och samtal.

Redan nu använder Twitter sig av artificiell intelligens för att hitta trollen. Den nya metoden är att fokusera särskilt på beteendemönstret, inte innehållet som användarna lägger ut.

Det innebär till exempel att Twitter letar efter användare som skapat flera konton på en och samma gång, användare som inte bekräftat sitt konto med hjälp av sin e-postadress eller Twitterkonton som upprepade gånger taggar konton som inte följer dem tillbaka.

Det ska också gå att dölja Twitterkonton som bara är ute efter att störa konversationen, även om dessa konton följer Twitters regler.

Mer om: Twitter

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt